Месец август е идеалното време да се отървеш от онези досадни 5 кг, които все така упоритo не изчезват и не изчезват. Как? Само с помощта на любимата ни диня! Сама по себе си тя не е калорична, тъй като се състои от над 92% вода. Вкусният плод има няколко предимства, които ускоряват значително процеса на отслабване.

"Но динята е сладка?!" ще си кажеш и почти ще бъдеш и права: да, сладка е, но съдържащата се фруктоза в нея, всъщност е полезна и именно тя ще ти помогне да отслабнеш!

Тайната се крие в това, че тялото ни не прави разлика между вредната и полезната захар, а просто приема като едно цяло общото количество на сладкото, което сме приели. Така, ако сме свикнали да си похапваме десерт след основното хранене и случайно пропуснем да направим това веднъж, организмът ни директно изпраща въпрос към мозъка "А сладко?" Точно тук на помощ идва динята - тя лъже рецепторите ни, че са получили сладкото, което им е необходимо, а това всъщност съвсем не е така. Все пак приетите калории са не повече от 30 ккал.

В допълнение към това, динята е богата на фибри, така че помага за цялостната детоксикация на организма. И не на последно място - динята е изключително богата на антиоксиданти, предпазва сърдечно-съдовата система и има положителен ефект върху кожата.

Ето как правилно да отслабнеш с помощта на динята:

1. Започни деня си със сок от диня

Препоръчителното количество е 250-300 мл, като към сока добави и малко вода, за да не е прекалено сладко. Тази напитка ще ти създаде усещане за ситост, сили и енергия за страхотно начало на деня. 

2. Пий вода на диня през целия ден

Ако една и съща сок, разреден с вода в съотношение 1: 1, може да се получи малко сладникав вода, която ще утоли жаждата и по този начин няма да се развихри апетит.

3. Започвай всяко хранене с парче диня

Дъвчи я внимателно и бавно (макар и плодът да е твърде месест и това да ти е трудно), за да може да се заситиш по-бързо. След 10 минути започни да ядеш обичайния си обяд или вечеря. Ще забележиш колко по-малко ще хапнеш от тях. 

4. Диня за десерт

Вече споменахме колко лесно можем да излъжем мозъка си, че си хапваме сладичко. 

5. Половин час след хранене - отново е време за диня!

Това помага за по-доброто усвояване на храната, която си изяла по-рано и действа положително на храносмилателния тракт. Подобрява се перисталтиката, червата също и воала - коремчето ти вече е по-плоско! 

Важно: Запомни, че допустимото количество диня на ден не трябва да е повече от 2 кг, за да не предизвикаш проблем с калиевия баланс в организма си и да оттам проблеми със стомаха си.