Забързано ежедневие, куп ангажименти, постоянна липса на време, минимална почивка... Да, това е най-краткият и точен начин да опишем съвременния живот в големите градове. И макар технологичният напредък да е първоначално създаден за наше улеснение, като че ли той още повече засилва усещането за забързаност. Всички тези фактори се отразяват негативно не само на здравословното ни състояние, но и на душевността ни. 

Възможно ли е всичко това да бъде повлияно в положителна посока с
античен камък през 21 век?

Древна мистика

Произходът на древния камък шунгит на нашата планета не може да бъде обяснен. Според някои научни изследвания той се е появил на Земята след сблъсъка с метеорит. Има и други теории, според които шунгитът е бил формиран от микроскопични организми още в древните океани. Именно тези организми са оформили не само морското дъно, но и необикновени скални образувания. 

И макар произходът на камъка да не е уточнен, учените са категорични, че приблизителната възраст на този камък е около 2 милиарда години. 

Камъкът, който промени човечеството

Любопитно е, че този камък може да се открие единствено и само в местността Шунга и именно тя дава името му. Местността Шунга се намира в руската част на Карелия. 

Съставът на шунгита е това, което го превръща в наистина уникална находка за човечеството. В състава му основна роля играе чистият въглерод. Но най-важната част от състава му са фулерените, които представляват особени молекулярни образувания на въглероди. Действието на фулерените се изразява най-вече в намаляване на концентрацията на свободни радикали, като изпълняват ролята и на мощен антиоксидант, който се характеризира със силно и дълготрайно действие. 

Минералът чудо и неговото приложение

 

Учените се обединяват около тезата, че шунгитът може безспорно да бъде наречен "най-силният минерал на планетата".

Бижу, което балансира и зарежда

Камъкът шунгит има не само балансиращи и зареждащи свойства, но и прекрасен външен вид. Ползите от носенето на подобно бижу са многобройни - той отблъсква негативните енергии, улеснявайки притока само на позитивни енергии. 

Бижутата, направени от шунгит, благоприятстват и върху стабилизиране на кръвното налягане, облекчаване на главоболието, ревматизма, увеличаване на енергията и сексуалните желания. 

Древният защитник срещу модерните влияния

Сред множеството свойства на шунгита е и способността му да ни предпазва от електромагнитни енергии. 

За тази цел е препоръчително да изберете пирамида от шунгит, която защитава от електромагнитните излъчвания на всички електрически уреди и "умни" устройства. 

Ползата от шунгитовата вода

Силата на камъка шунгит се проявява и чрез пречистване и енергизиране на водата. Известно е, че този камък се е използвал още в миналото. Основните "виновници" са фулерените, които не просто пречистват водата, но също така я зареждат с оздравяваща вибрация. 

Мощната сила на шунгита и най-вече фулерените са тези, които се
грижат за увеличаване на ензимните процеси, подсилване на имунната
система, имат противовъзпалително действие, увеличаване на ензимните
процеси, както и нормализиране на клетъчния метаболизъм.

Можем да разчитаме на шунгитовата вода за подобрение при редица
хронични болести.

Разбира се, не бива да забравяме, че мощната енергия, с която е зареден камъкът, спомага за намаляване на стреса, нервността, косопада и дерматологични проблеми.

Приготвяне на шунгитова вода 

Първата стъпка е накисването на шунгита във вода за най-малко три часа. По този начин във водата ще се утаят остатъците от въглен. 

Лековитите свойства на древния камък се разгръщат напълно, когато
той е поставен в керамичен или стъклен съд. Препоръчителното
съотношение е 50-100 грама за литър вода. Съдът в никакъв случай не бива да се похлупва. Най-добре е да го поставите светло място, за да има контакт с въздуха. Оставете съда с водата и камъка на хладно място и шунгитовата вода е готова за употреба след три дни. 

След това просто преместете камъка в нова вода. Препоръчително е шунгитът да се измива под течаща вода около два пъти в месеца. 

Две до три чаши дневно от шунгитовата вода са достатъчни. А ако страдате от ставни или кожни проблеми, бихте могли да комбинирането водата с компреси от шунгитов прах. 

Сигурни сме, че вече сте нетърпеливи да узнаете как можете да се сдобиете с този чудодеен камък. Можете да поръчате шунгит тук

Мистика от древността или просто камъкът, който ни дава силата и енергията да се справим физически и психически с всички проблеми - това е шунгитът

Статията има изцяло информационен характер и не замества консултацията с лекар.