Замисляли ли сте се в кой кът у дома прекарвате най-много време? Не, това не е всекидневната. Истината е, че кухнята е мястото, където се събира цялото семейство. Вкусното хапване винаги ни събира заедно и именно това е мястото, където знаем, че винаги можем да открием нещо изкушаващо.

Като всяка модерна жена, моето ежедневие също е изпъстрено с безброй задачи. Съчетаването на натоварения работен ден с всички домакински задължения понякога ми се струва невъзможна мисия. Въпреки това вечер нямам търпение да се прибера у дома и да видя най-скъпите ми същества. По пътя към вкъщи често ме обземат различни притеснения, че е твърде възможно приготвянето на вечерята да не мине по план. С други думи - често се случва да не знам какво ще открия в хладилника и в какво състояние ще бъдат зеленчуците.

Темата за правилното съхранение на хранителни продукти в хладилника със сигурност вълнува мнозина. Всъщност има ли някакви неписани закони, които трябва да спазваме, или пък качеството на самия хладилник е от основно значение? Истината е, че и двете твърдения са напълно верни.

Хладилникът - стожерът на всяка кухня

Независимо дали сте почитатели на домашно приготвените класически ястия, или пък предпочитате да пробвате нови и екзотични рецепти, в кухнята ви неизменно присъства ТОЙ - хладилникът. Именно хладилникът е нашето спасение в моментите, когато искаме да спретнем нещо вкусно набързо, когато планираме менюто си за седмица напред или да приготвим любимо ястие за цялото семейство. 

Изборът на хладилник понякога не е никак лесна задача. А и няма как да бъде другояче, след като искаме визията му напълно да отговаря на дизайна на самата кухня. 

Възможно ли е да намерим хладилник, чиято визия може да бъде персонализирана спрямо нашите лични вкусове и предпочитания? Да! Серията домакински уреди Bespoke на Samsung е тук, за да ни докаже, че хладилникът може да се превърне в основен герой във всеки дом.

Любопитното е, че можем да персонализираме и комбинираме елементите на уреда. С Bespoke ние избираме цветовете, материалите и модулите. А най-хубавото е, че ако даден модул ни омръзне, той винаги може да бъде подменен на по-късен етап, което удължава и жизнения цикъл на уреда. Всички комбинации от цветове и материали могат да бъдат изпробвани много лесно преди да вземете финалното решение. В сайта на Samsung има вирутален симулатор, който ще ви представи всички възможности на Bespoke, между които може да избирате.

Хладниците, които могат всичко

Свикнали сме да очакваме от един хладилник просто да поддържа еднаква температура, но с революционните технологии на Samsung хладилникът ти става верен помощник в ежедневието.

Bespoke моделите на Samsung разполагат с огромен набор функционалности. Сред тях е дигиталната инверторна технология, която автоматично регулира охлаждането. Досадното бръмчене от хладилника е елиминирано, благодарение на тихия компресор, който използва до 50% по-малко електроенергия. 

Системата Power Cool издухва силно изстуден въздух, за да охлади бързо хранителните продукти. А Power Freeze се грижи за бързото изстудяване във фризера - осъзнаваш колко ти трябва това, когато установиш, че отново няма лед.

Може би сте чували и преди за Optimal Fresh+ - кутия, която се използва като чекмедже или пък се разделя на две зони с различни температури. Това означава, че едното отделение е подходящо за месо и риба, докато другото е отличен избор за плодове и зеленчуци. А свежестта на малотрайните храни се запазва, благодарение на Humidity Fresh+. 

SpaceMax™ е друга иновация, която използва специална изолация, която позволява стените на хладилника да са много по-тънки без компромис с енергийната ефективност. Това означава, че в хладилника има повече място за съхранение без увеличаване на външните размери.

Twin Cooling Plus™ е създаден специално, за да оптимизира температурата и влажността във вътрешността на хладилника и фризера, като използва система от изпарители и вентилатори. Така храната се съхранява при най-подходящите условия, което запазва естествения ѝ вкус и аромат и предотвратява смесването на миризми.

Храната вече издържа все по-дълго и по-дълго

Качественият хладилник е достатъчна предпоставка, за да бъдат всички храни съхранени по оптимален начин. Но има и някои хитринки, които можем да използваме, за да запазим свежестта на продуктите за по-дълго. 

Месото, независимо дали е пилешко, свинско или телешко, е най-добре да се поставя на долните рафтове и по-точно в дъното на хладилника. Яйцата и млечните продукти имат специално отредено място и то е на горните рафтове. Разбира се, яйцата могат да се сложат и в специална формичка на вратата. 

Вече споменахме, че в хладилниците Bespoke има отделение, наречено Optimal Fresh+, което е изцяло пригодено за съхраняване на малотрайните храни, като поддържа идеалната температура и влажност. 

Що се отнася до напитките - най-добре е те да се съхраняват върху специалния рафт за бутилки. По този начин те ще бъдат винаги пред погледа ви, особено когато става дума за напитки с кратък срок на годност. 

Гаранция, която си заслужава

Кампанията на Samsung България "5 години търговска гаранция" е приложима за избрани хладилници от иновативната гама Bespoke. В какво се изразява тя?

Всеки, закупил избрани хладилници и фризери от Samsung, в периода от 1 юни до 31 юли 2021г., получава 5 години търговска гаранция, вместо стандартните 2 години. За да активирате гаранцията е необходимо само да се обадите на безплатната клиентска линия на Samsung, да изпратите фискалния бон от фактурата и етикета на продукта по имейл. Можете да научите повече тук.

Домът ни може наистина да се пренесе в бъдещето, когато кухнята ни е оборудвана с високотехнологичното чудо на техниката - хладилник Bespoke.