Дните са дълги, нощите са топли, а температурите - високи. Лятото е онзи специален период от годината, когато сме винаги готови за приключения и дълги пътешествия.

Разбира се, най-топлият сезон от годината ни разделя на две - почитателите на прохладата в планината и привържениците на горещия морски бряг. 

Независимо къде сме избрали да прекараме отпуската това лято, първата стъпка винаги е подготовката. Да, може би за мнозина събирането на багажа е задача с повишена трудност или пък предпочитате да пътувате с минимално количество дрехи, но да се приберете с много спомени.

Аз съм от хората, които доста често оставят всичко за последния момент, което означава само едно - преди всяка отпуска ми се налага да свърша максимално много за рекордно кратко време. Но през последните години съм спокойна, тъй като съм сигурна, че дори и да забравя някой важен продукт, винаги мога да го намеря в дрогерии dm. Всъщност именно този шопинг ритуал ми дава спокойствието, че независимо от дестинацията, разполагам с всичко необходимо, за да се отпусна и да си почина подобаващо.

Преди почти една година dm България въведоха политиката на дълготрайни цени за всички свои магазини в страната. Ценовата стабилност е ориентирана към нас, потребителите, а стратегията на дълготрайните цени важи за целия асортимент във всички магазини в страната. Тази ценова стратегия се възприема изключително добре от потребителите и особено от дамите на възраст до 30 години. Любопитно е, че след проведено проучване, 40% от запитаните до 30 години свързват веднага Трайно изгодно с dm.

Задължителните продукти за летен релакс

Когато температурите навън са високи, се нуждаем от съвсем различен козметичен арсенал. Това е времето, когато кожата ни се нуждае от специална маска и серум, за да възстанови хидратацията си; тялото ни има нужда от душ-гел, който ще събуди сетивата ни, а косата ни трябва да бъде обгрижена със сух шампоан, който да помогне на прическата ни да издържи високите градуси. 

Сутрешна подготовка 

Без значение дали сте ранобудни, или пък предпочитате да се излежавате до късно, събуждането винаги е специален процес, на който трябва да отделим повече време. Аз не съм привърженик на кафето, което означава, че сутрешният душ ми помага да се разсъня. Това лято избрах alverde душ гел с аромат на мента и бергамот. Благодарение на свежите му нотки, стартирам всеки ден, заредена с енергия. 

След душа идва ред и на прическата, което не е никак лесна задача, когато навън е топло и влажно. Верният ми помощник е Balea пяна за коса за обем, с която косата ми издържа в желаната форма през целия ден. 

Когато имам много свободно време и не ме очаква натоварен ден в офиса, предпочитам да пропусна гримирането и да дам на кожата на лицето си само онова, от което се нуждае - хидратация и блясък. През топлите месеци от годината хидратиращият серум Balea Aqua не излиза от дамската ми чанта. Причината е само една - кожата ми буквално "изпива" овлажняващия серум и след нанасянето му се чувства и изглежда много по-добре. Ще ви издам и една тайна - когато съм на морския бряг, лицето ми има нужда не само от слънцезащита, но и от предшестваща хидратация. Да, нанасям серума преди самия слънцезащитен продукт и ефектът е видим.

Червилото определено не е сред предпочитаните продукти през последните няколко месеца и затова залагам само на балсам за устни alverde. Този път избрах такъв с аромат на смокиня и мед.

Вече е време да излизам навън, а за да имам нужната енергия, залагам на плодови барчета. При последното ми посещение в дрогерии dm, прекарах доста време пред щанда за био храни и отделих специално внимание на продуктите с марка dmBio. За лятната отпуска избрах сладки барчета dmBio с бадеми и мед

Денят минава неусетно

Забелязали ли сте, че времето тече по различен начин, когато сме отпуска? Приятните занимания ангажират вниманието ни, но не бива да забравяме и за външния вид. 

Когато съм на морския бряг, на разходка в планината или дори имам натоварен ден в офиса, винаги имам под ръка Balea Med кърпички за почистване на лице. Те не само освежават, но и премахват всички замърсявания от кожата.

Въпросът с прическата се решава също толкова лесно с помощта на сух шампоан Balea Soft Cotton. Само за няколко минути косата ми изглежда отлично, дори и след цял ден прекаран на плажа. 

Отпуската е и времето, когато мога да открадна повече време за себе си. С други думи - всеки ден имам време да се поглезя с маска за лице или пък да си направя някой щур и цветен маникюр.

Топлото време подлага кожата на лицето ми на изпитания и през този сезон избрах маска за възстановяване Balea Professional

Винаги нося със себе си лакочистител ebelin с аромат фея, защото никога не знам кога ще ми се прииска да сменя маникюра си. Често се оказва, че цялата женска компания ползваме именно него, защото лесно премахва лака и щади ноктите. 

Това са най-необходимите продукти, които винаги нося със себе си по време на отпуска. Асортиментът в дрогерии dm е много голям и ми позволява всеки път да откривам аромати и продукти, които се превръщат в нови любимци.