"Ако не ме познавате, ще си кажете, че съм от онези жени, т.нар. кифли, които не виждат по-далече от носа си и за които най-важното е визията. Моята лична история обаче е малко по-различна и да, за изненада на всички, тя започна с едно много простичко желание – да стана майка. За мое огромно щастие, това се случи преди 5 години на бял свят посрещнах своята най-голяма любов – моето дете. Като всяка млада майка в началото не ми бе никак лесно, липсата на сън ме убиваше, умората надделяваше, а аз бях твърдо решена да кърмя възможно най-дълго, тъй като бях абсолютно наясно, че това е най-доброто както за детето, така и за мен... 

След двегодишно кърмене забелязах, че бюстът ми се е променил драстично. Не харесвах това, което виждах в огледалото. Разбира се, както споменах, не съм от жените, които смятат, че самочувствието трябва да се базира и гради единствено от начина, по който изглеждаме. За себе си мисля, че притежавам доста по-значими качества като личност, но пък със сигурност добрият външен вид безспорно дава повече увереност на всеки човек. Признавам си, че през цялото това време през главата ми се е случвало да се прокрадва мисълта за увеличаване на бюста, но сякаш никога не заемаше мястото на фикс идея и приоритет. Или поне докато в един слънчев ден не се заговорихме с мой много близък приятел, който ми разказа за клиника от ново поколение, работеща с иновативна апаратура и чудесен екип, част от който беше и лекарят, който впоследствие направи и операцията ми. Така, първоначално подтикната само от любопитството си, а по-късно и напълно убедена, че това е нещото, което искам, отидох на първа консултация с д-р Йордан Йорданов в Adella Aesthetic.

Д-р Йордан Йорданов, дм FEBOPRAS, е специалист по Пластично-възстановителна и естетична хирургия, завършил медицина в Медицински университет София и първенец на випуска. През 2012 г. защитава докторска степен по специалност Пластично-възстановителна и естетична хирургия към Медицинския факултет на Университет Комплутенсе – Мадрид и придобива титлата „Европейски Доктор”. Toй е и най-младият пластичен хирург в България с придобита докторска степен по Пластично-възстановителна и естетична хирургия и единственият с европейска такава от престижен чуждестранен университет. През 2015 г. е един от двамата пластични хирурзи за цял свят, спечелили fellowship към Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS), след който става нейн член. В продължение на 6 години работи в Клиниката по пластична хирургия и изгаряния към Военномедицинска академия.

За моя учуда, нещата се случиха страшно бързо – бях чувала оттук и там добри отзиви и за други пластични хирурзи, през очите ми бяха преминавали няколко статии по темата, но след посещението ми в клиниката всичко беше повече от ясно – това е моят лекар! Изключително спокоен, с прекрасен подход към това, което му споделих, д-р Йорданов ми обясни всичко за процедурата и последващото възстановяване до най-малкия детайл, даде адекватен отговор на всеки мой безумен въпрос, породен от страх и неяснота, направи така, че част от притесненията ми да отпаднат почти мигновено и днес, с ръка на сърцето, мога да кажа, че “беше доверие от пръв поглед”, нямах никакви колебания и съответно нужда от каквато и да е друга консултация. За мен доверието у човека, в чиито ръце поверяваш тялото, а и живота си, е от изключително значение. Едва ли щях да се подложа на операцията, ако той не ме беше предразположил така и не ме убеди, че няма нищо страшно и наистина съм в добри ръце. Всичко се случи доста естествено. Помня, че единственото нещо, което ме тревожеше, бе пълната анестезия, но след срещата ми с анестезиолога на клиниката, това също остана далеч зад входната врата. Така, само месец след първата ми среща с д-р Йорданов, дойде и дългоочакваният ден. Страхът беше в миналото, не усетих каквато и да е болка и всичко приключи преди всъщност да съм осъзнала напълно какво се случи. Да, звучи невероятно и дори леко пресилено, но, повярвайте ми, беше точно така. По думите на лекаря и екипа всичко бе преминало по план, без ни най-малки усложнения, a престоят в клиниката мина неусетно, благодарение на грижовното отношение на всеки един от персонала. Всичко беше на изключително високо ниво – като започнем от спокойствието, с което посрещат всеки, през хигиената и стигнем до резултата, за който си мечтал.

“Естетичната медицина е един от много малкото инструменти, създадени от човека за човека, с които ако не може да се спре, то поне може леко да се върне назад часовникът на времето”, казва д-р Йорданов. Водени от тази идея, само сега Adella Aesthetic предоставят възможност на всеки, който има притеснения за външния си вид, да направи безплатна консултация с д-р Йордан Йорданов на 14.12.2018 г. след предварително записан час тел: 0700 10 992.

Знам, че голяма част от дамите се страхуват от операции, особено ако не са наложителни и свързани със здравословното им състояние. Мили дами, няма нищо страшно и нищо, от което да ви е срам! Бъдете сигурни, че ще срещнете необходимата подкрепа от близките си, колкото и да не ви се вярва. Приятелите и семейството ми ме подкрепиха, въпреки че някои от тях не разбираха решението ми, но дори те застанаха до мен в избора, който вече бях направила. Радвам се, че половинката ми не е променил отношението си към мен, защото ясно съзнава, че „същественото е невидимо за очите“, но пък сякаш е видимо доволен от резултатите и подобрената ми визия.

При мен всичко премина по план, а възстановяването не е болка за умиране, както си го представях. Аз трябваше да съм с детето ми още на следващия ден, тъй като беше болно и с много висока температура. Единственото малко по-неприятно бе позата за сън, но това бе само десетина дни. След това всичко влезе в обичайния ритъм на ежедневието. С една-единствена разлика – бях щастлива, по-уверена и с нетърпение очаквах сезона на банските. Само шест месеца след операцията, резултатите надминаваха очакванията ми и докторът се бе справил повече от чудесно!

Бих искала да посъветвам всички дами, които обмислят да се подложат на такава естетична корекция, направете задълбочено проучване на клиниката и квалификацията на лекаря. И не пренебрегвайте неговите съвети и препоръки, само така ще сте сигурни, че процедурата ще бъде безопасна и ще постигнете желаните резултати.

A това е най-важното, нали? Все пак живеем един живот и трябва да се стараем да преминаваме през него с хармония и с усмивка."

 

Анелия Романова, 34 г.