Всички знаем, че условията за труд на жените и мъжете не са равни. Да, на много места по света се работи в уеднаквяването им, но за съжаление, повечето държави по света поставят жените в неравностойно служебно положение.

Италианският вестник „Кориере дела сера“ представи въздействаща кампания, която обръща световното внимание към отношението на работодателите към работещите майки.

Оказва се, че в Италия честа практика е работодателите да поискат от жените да подпишат празна молба за напускане, която да се използва, когато жената забременее. Да, звучи страшно и дискриминиращо, но в никакъв случай не и непознато за нашата страна.

Ето защо рекламната кампания представя видео, в което майки използват молбата си за напускане, но не на работното място, а пред децата си. Защото „не можеш да бъдеш майка и служител едновременно“.

Видеото докосна много сърца и обърна внимание на проблемите на жените по целия свят. Реакциите на децата и на майките са красноречиви и доказват още веднъж, че жените не бива да бъдат дискриминирани, защото избират да имат деца. Създаването на живот е свещена мисия, от която не бива да бъдем отклонявани поради натиска на обществото.