Харесва ми да бъда неговото момиче номер 1 в момента, но знам, че не винаги ще е така. Затова се моля за бъдещата съпруга на сина ми.

Миналият месец на Свети Валентин с мъжа ми се събудихме, а малкото ни момченце на почти една годинка, беше сгушено до нас на леглото. То беше поканено там рано сутринта, а малките му сини очички мигаха будно.

„Свети Валентин е“, напомни ми тихо Адам.

Беше студена ясна сутрин тук в Канзас, а Адам започна сутрешния си режим. Докато слънцето проникваше през прозореца, аз се спрях за момент, за да гушна това малко телце и да дишам над русата му коса.

„С удоволствие ще бъда твоята Валентинка, докато се нуждаеш от мен“.

Макар и синът ми да е малък, осъзнавам, че вече мисля за нея: неговата бъдеща Валентинка. Моят така наречен враг. Жената, която след десетилетия, ще спечели сърцето му. И когато го направи, ще го отнеме от мен. Неговата майка.

Тя ще съществува ли? Сърцето ми казва „да“. Как знам? Не знам.

Но всеки ден се моля за нея, това малко момиченце някъде по света. Паралелен малък живот, който един ден ще промени нашия.

Чудя се, дали вчера е била люляна, преди да заспи.

Чудя се дали обича китове, петли, рибки и кученца, колкото малкото ми момче.

Чудя се дали някой й чете всеки ден. Чудя се дали е искала да й четат една и съща приказка осемстотин пъти, калкото ми момче.

Не знам какво ще бъде бъдещето. Не знам какви ще са предпочитанията на сина ми, неговите житейски избори. Но това не ме спира и дори не ми дава пауза.

Някой ден синът ми може да не се нуждае от майка си да бъде неговата Валентинка.

И искам неговото момиче да бъде възможно най-близо до Божието сърце.

Затова се моля за нея. В името на Исус се моля за любящ Бог, който държи бъдещето й и слуша.

И ето така се моля:

1. Моля се да бъде здрава и силна.
Моля се за развитието й, координацията й, ученето й, грижите за нея.

2. Моля се за нейните родители.
Моля се за мъдро възпитание. Моля се за брака им и за това да се обичат силно. Моля се да й дадат модел за подражание на любов и лоялност.

3. Моля се за нейната църква и общество.
Моля се да има и други хора в живота й, които да се молят за нея често. Моля се за нейната църква, че ще я окуражи да гледа към Христос. Моля се за църковното водачество, чиято роля е да помага на семейството.

4. Надявам се, че Адам и аз ще я познаваме един ден и ще я обичаме като своя от момента, в който я срещам.
Моля се, че един ден ще мога да й кажа, че съм се молила за нея през целия й живот.

Не защото тя трябва да бъде перфектна. А просто защото моето сърце вярва, че там някъде има някой, който ще обича малкото ми момче, колкото и аз и искам този човек да е обгърнат в молитви. Искам да започна да се грижа за нея от сега.

Но все пак, сине, с удоволствие ще бъда твоята Валентинка, докато имаш нужда. Не бива да бързаме.

Целувки,
Мама.