Ако имаш мазна кожа, не си сама - различни проучвания показват, че до 75% от хората на възраст 15-20 години също имат мазна кожа. Ако си се сблъсквала с излишния себум, неприятното лъщене, мазно изглеждащото лице, различни проблеми като акне, черни точки, запушени пори и дори комедони, то определено знаеш колко сериозен е този проблем и колко важно е поддържането с правилни продукти, която няма да я изсушат прекалено. Ето няколко бюти стъпки, в които определено трябва да повярваш, защото работят и няма да те подведат: 

1. Кажи "Да" за почистването

Един от изпитаните и сигурни начини да контролираш омазняването е като поддържаш кожата си възможно най-чиста. Важно е да правиш това 2-3 дневно с продукти, които не съдържат допълнителни олиа или масла, за да се отървеш от натрупаната мръсотия и мазнини, които водят до запушени пори, акне и т.н. Съветваме те да не се доверяваш на абразивни техники за почистване, тъй като това ще премахне естествената влажност от кожата ти, а също така да включиш и продукти съдържащи салицилова киселина, масло от чаено дърво, куркума или мед.

2. Ексфолирай

Това е още един от важните съвети, в който е добре да се вслушаш и да прилагаш 2 пъти седмично. Може би не знаеш, но излишният себум е първопричина за появата на мъртви клетки на повърхността на кожата, които създават подходящи условия за пъпки, акне и черни точки. А ти не искаш да ги притежаваш, нали?

3. Не пренебрегвай маската за лице

След ексфолирането винаги награждавай кожата си с подходяща маска за лице. Тази ежеседмична стъпка е от изключително значение, тъй като основните съставки на маските за този тип кожа (каолинова и бентонитова глина, сандалово дърво) имат свойството много внимателно да поглъщат излишния себум и да хидратират кожата, като едновременно с това и да я успокоят и възстановят.

4. Използвай тоник без алкохол

Ежедневното почистване с него ще ти помогне да елиминираш излишното омазняване и мръсотията от кожата. Освен това ще свие порите и ще придаде свеж и сияен вид на кожата ти.

5. Не пропускай хидратацията

Противно на популярното схващане, мазна кожа се нуждае от овлажняване и хидратация! Отстраняването на влагата от нея само ще насърчи мастните жлези да произвеждат повече себум, за да компенсират тази липса. Избери продукт, който да не е комедогенен и да бъде на водна основа.

6. Винаги, винаги, винаги използвай слънцезащитен продукт!

Страхът от излишно омазняване подтиква много жени с мазна кожа да пропуснат нарочно слънцезащитните продукти. Крайният резултат - кафяви петна, пигментация, лунички и доста неприятно изгаряне. Прескачането на тази стъпка е не само потециално опасно за здравето на кожата ти, но също така би могло да влоши още повече степента на омазняване и да бъде причина за възпаление, водещо до още по-неприятен обрив, преждевременно стареене, хиперпигментация и дори рак на кожата. Ключът е в избягването на прекалено тежките и богато текстурирани продукти, които само биха накарали кожата ти да лъщи още повече и да я усещаш лепкава. Препоръчваме ти грижа, включваща продукт, който регулира производството на себум и се понася добре от кожата, като едновременно с това осигурява високоефективна, фотостабилна защита от UVA/UVB радиацията.

Ето защо Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+ е всичко, от което се нуждае кожата ти!

Наясно с факта,че мазната и склонна към акне кожа е особено податлива на слънчеви увреждания, учените от Eucerin разработиха слънцезащитен крем-гел Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+, предназначен специално за грижата за мазна и склонна към появата на акне кожа и нейните специфични потребности. Ултра леката гел-крем текстура на слънцезащитния крем съдържа ефикасни UV филтри, биологична клетъчна защита и технология за контрол на омазняването, която е комбинация от три абсорбиращи себума пигмента и Л-карнитин, намаляващ производството му. Резултатът – удобна за нанасяне текстура, която попива бързо, осигурява фотостабилна защита от UVA/UVB радиацията, подобрява състоянието на кожата, намалява лъщенето, има незабавен матиращ ефект, по-малко омазняване и добра поносимост.

Само сега Еucerin ти дава възможност да бъдеш една от трите щастливки, които ще си спечелят слънцезащитния Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+. За целта единственото, което трябва да направиш, е да отговориш правилно да един лесен въпрос: „Коя е технологията, която се използва в новата гама слънцезащитни продукти, предоставяща висока UVA/UVB защита и защита от високоенергийна видима светлина?” Имаш време до 15.07.2018 г. Пожелаваме ти успех!