„Най-добрата любов е тази, която събужда душата, кара ни да копнеем за още, запалва огън в сърцата ни и носи мир в ума ни.“- „Тетрадката“

Има истина, която се носи като летен бриз през златната ѝ коса и целува раменете ѝ като горещо слънце през юли и тя е, че единственият, който наистина я заслужава, мисли, че не е достоен за нея.

Ако мъжът все още постоянно се удивлява как е успял да спечели невероятен подарък като нея, ако я виждал да плаче в 3 сутринта, но избърсва сълзите и ѝ казва колко красива изглежда или ако, я подкрепя, вдъхновява и я кара да бъде най-добрата версия на себе си, то тя е намерила своя пазител.

Не може да разбере как жена като нея е влюбена до уши в някой като него. Знае, че трябва да има определени качества, но все още мисли, че тя е богиня. В очите ѝ има блясък, който мнозина не могат да разчетат. Но този мъж някак си, макар и да мисли, че може би не я заслужава, изглежда е единственият, който говори на нейния език.

Заслужава я, защото знае, че на нея ѝ е нужно само най-доброто и никога няма да я приеме за даденост. Той е наясно какво има и не иска да търси нещо по-добро. Той я заслужава, защото винаги се интересува от мнението ѝ и би променил своите лошите навици, защото вярва, че тя си струва усилията. Той я заслужава, защото е единственият, който я е научил, че заслужава любов.

Заслужава я, защото беше неин приятел, който непрекъснато я окуражаваше и ѝ помагаше, когато те не беше уверена в себе си. Заслужава я, защото я предизвика да излезе от зоната си на комфорт и беше горд, когато тя си създаде собствен свят.

Само човекът, който е видял най-лошото в нея, знае колко се е борила за мечтите си и само той наистина заслужава сърцето ѝ.

И може би тя все още се съмнява дали е достоен за нея, но истината е, че никой не я заслужава повече от човека, който непрекъснато се пита това...