Май ще бъде специално време за всеки зодиакален знак. Разказваме ви кои дни определено не са за изпускане.

2 май - Луна във Везни

Периодът ще изостри интуицията и чувството за красота. Ще станем по-дипломатични и ще можем да намираме компромиси дори в най-спорните ситуации. Възползвайте се от общителността, която съпътства този период, за да създадете приятели, сътрудници и бизнес контакти, както и да изградите отношения с близките си. Освен това Везните са знак на естетиката и красотата.

През този период, можете да се занимавате с творческа работа, като например да украсите дома си. А също така е знак на съчувствието и помощта. Помогнете на близките си, които се нуждаят от вашата подкрепа. Това ще ви помогне да установите равновесие и хармония в отношенията. Този лунен аспект е много благоприятен и за подобряване на отношенията с романтичния партньор. Прекарвайте време с любимия човек, общувайте, споделяйте мислите и чувствата си.

5 май - Лунно затъмнение в Скорпион

Лунното затъмнение в Скорпион е много мощно енергийно събитие в астрологията. То показва, че можем да преминем през дълбоки емоционални преживявания и трансформации. Ще получим възможност да преразгледаме и преосмислим взаимоотношенията си, особено тези, които включват емоционална привързаност или пристрастяване.

Мнозина ще започнат да търсят по-дълбок смисъл в живота си и във взаимоотношенията си. Това време може да бъде белязано и от проявата на скрити таланти и способности, може да помогне на човек да открие нови възможности в себе си и да разбере какво наистина е важно за него. Важно е да бъдете внимателни към емоциите си и да се грижите за себе си през този период.

7 май - Венера в Рак

Венера е планетата на любовта и красотата, а Ракът е знакът на дома, семейството и емоциите, така че тази позиция на Венера може да означава, че ще бъдем много привързани към семейството и домашния уют и ще можем да решаваме всички проблеми на този фронт. Прекарвайте време в създаване на уютна и комфортна среда у дома, като например украсяване на къщата с цветя, приготвяне на вкусни ястия за семейството и гостите.

Освен това ще бъдем много чувствителни към красотата, ще бъдем креативни и ще проявяваме добър вкус. Освен това Ракът е знак за емоционално развитие и себепознание. През този период звездите препоръчват да се занимавате със саморазвитие, например да четете книги по психология или философия, да посещавате психологически тренинги или да медитирате.

14 май - Меркурий излиза от ретроградност

Излизането на Меркурий от ретроградната фаза обикновено е съпроводено с чувство на облекчение и разрешаване на някои проблеми, свързани с комуникацията, технологиите и движението. Това е благоприятен момент за започване на нов бизнес, сключване на договори и сделки, както и за планиране на бъдещи събития. През този период обикновено е по-лесно да се водят преговори и да се постигат споразумения.

19 май - Новолуние в Телец

В астрологията Телецът е земен знак, който се свързва с материалната сфера на живота, финансите, удоволствията и насладата. Новолунието в Телец обикновено се смята за благоприятно време за започване на нови начинания, особено такива, свързани с финанси и бизнес, както и за придобиване на нови материални блага. Това е и времето, когато можем да се съсредоточим върху физическата си форма и здравето си, да спортуваме или да започнем нова диета. Отдайте се на всички радости на живота.