Колко често ти се е случвало да чуваш съвети за брака от жени в зряла възраст? А смяташ ли, че именно те са хората, които могат да ти дадат най-обективните съвети за дълъг и щастлив брачен живот? Екипът на Dama.bg събра мъдростите на възрастните жени, които ще ти помогнат да разбереш смисъла свещения съюз.

Внимавай какво търсиш, защото може да гo намериш

Може и да мислиш, че безумно желаеш човекът до теб да се промени, но бъди внимателна, защото в даден момент ще се окаже, че това не е човекът, за когото си се омъжила.

Не е важно какво казваш, а как го казваш

Резкият тон и скандалите със сигурност не допринасят за добрата връзка между двама души. Ето защо милият тон е важен, когато говориш с половинката.

Позволи му да печели

Състезателният дух е важен, но не и когато говорим за партньора. Ако знаеш, че печеленето е важно за него, то отстъпи му първото място.

Домашно приготвена храна

Разделянето на семейните задължения е чудесно начало, но ако знаеш, че е имал дълъг работен ден, ще го накараш да се чувства специален, ако на масата го очаква ястие, приготвено от теб.

Престори се, че не можеш да се справиш сама

Независимо дали ще го помолиш да ти помогне с достигането на някой висок рафт, или за да отвори някой буркан, помощта му трябва да ти е нужна.

Уважение

Всяка жена с дългогодишен брак знае, че той няма как да продължи дълго, ако липсва уважение.

Партньорът ти не може да чете мисли

Иска ти се той да знае как ще реагираш или какво ще си помислиш във всяка една ситуация. И макар идеята за телепатия да се струва съвсем осъществима, то трябва да приемеш, че той има нужда от твоите насоки, за да разбере какво е настроението ти.

Не разказвай за проблемите във връзката

Снощи сте се скарали и ти веднага решаваш да разкажеш случката на всички приятели? Не, запази дребните семейни разпри далеч от хорските очи.

Ако не можеш да се съгласиш, изслушай

И двамата имате мнение по въпроса, но то няма как винаги да съвпада. Недей да мислиш, че само твоята гледна точка е от значение, а изслушай доводите му.

Времето заедно

Забързано ежедневие и куп задачи – това е оправданието на всички. Задължително намирайте време един за друг, дори и само за да отидете заедно до магазина.

Планирайте бюджета заедно

Решенията относно семейния бюджет и как ще бъде похарчен той трябва да се взимат от двамата партньори.

Понякога просто трябва да замълчиш

Партньорът ти може би преминава през труден период в работата и тогава единствената ти задача е да изслушаш проблемите му, но да го оставиш сам да намери изход от ситуацията.