Какво би било ежедневието ви, ако се хранехте в най-екзотичните ресторанти в света? Вълнуващо? Невероятно? Не бързайте със заключенията, защото смятаме да ви разкрием кътчета в света, за които дори не сте подозирали.
 
"Затворът"
Ако бихте искали да се почувствате като престъпник, то това е мястото за вас, намиращо се в Тайпей, Китай. Всяка от масите е оградена с решетки, които ви задържат, докато не задоволите кулинарното си желание с ястия, които по нищо не си приличат със сервираните в затвора.



“Вечеря в небето”
Първият ресторант “Вечеря в небето” е създаден в Белгия, но днес заведенията от този тип са 12 и са разпръснати по целия свят. Екстремната платформа се издига на височина 50м., докато на отрупана трапеза са заели местата си 30 посетителя. Посещението на екзотичния ресторант ще ви струва 150 евро.



 
“Тоалетната”
Ако някога сте имали непреодолимото желание да се храните в банята, то вече имате възможност да го направите, отново в Тайпей, Китай. Храната се сервира в минимизирани тоалетни чинии, а формата на десерта… Е, можете да се досетите.



“Под водата”
Един от най-изключителните ресторанти в света се намира в Индийския океан. Чарът му се крие във факта, че е под водите на мистичния океан. Докато вечеряте, можете да се насладите на невероятни гледки, цели пасажи преминават пред очите ви, докато вие сте напълно обезопасени на 4.5 метра под морското равнище. Цената на всяко ястие е над 120 евро.





“Сърдечен удар”
Предполагали ли сте, че на света съществува ресторант, чието мото е „Нахрани се за последно!”? Всичко добива смисъл, когато оскъдно облечените сервитьорки ви носят двойни чийзбургери, облечени като медицински сестри. Ресторантът предлага и безплатно храната си, но само, ако теглото ви е над 150 кг.





“Презервативите”
Чудат ресторант, намиращ се в Тайланд, използва презервативите, за да декорира своя салон. Можете да ги видите навсякъде във всякакви форми и цветове: по лампите, столовете, на входа, на бара. Можем да ви уверим, че сервитьорът, който също носи презерватив на главата си, вместо шапка, няма да забрави да снабди и вашата маса с няколко, но лошата новина е, че не можете да ги използвате, поне не в ресторанта.