Кои са най-големите измами на всички времена? В какво са накарали да повярва целия свят, а се е оказало измама? Всички в офиса на Dama.bg останахме поразени от някои, в които вярвахме безрезервно и може би още ни се иска да вярваме.

Но стига сме живели в заблуда! Виж кои са най-големите лъжи на века, които вече са разбити!

“Изчезващите” блондини

През 2002 година BBC публикува статия, според която се раждат все по-малко хора с руса коса и този цвят може би ще изчезне след около 200 години.
След това в Ню Йорк Таймс се появи друга статия, която опроверга първата, заявявайки, че резултатите от проучването не са верни. Но доста време смятахме, че хората с естествена руса коса са изчезващ вид.

Чудовището от Лох Нес

Неси, кой не е чувал за него? Голямото чудовище, което живее в езеро в Северна Шотландия. През 1934 в Дейли Мейл за първи път се появява снимка на чудовището, заснета от Лондонския хирург др Уилсон.

Снимката бързо обиколила целия свят и убеждението, че Неси наистина съществува и плува спокойно във водите на Северна Шотландия беше приятна приказка за лека нощ. Но чак през 1994 е доказано, че снимката е фалшива и на нея изобщо не се вижда митично чудовище.

Легендата за смъртта на Пол Маккартни

Годината е 1969 и целият свят е потресен от слуха, че Пол Маккартни е починал преди три години в автомобилна катастрофа. Според слуха, продуцентите не искали да се шуми около новината, заради което заменили Пол с друг музикант, който много приличал на него. В същото време другите участници в групата нямали право да говорят за случилото се, но чрез музиката и албумите си загатвали за загубата на Пол.

Какви точно били тайните знаци, които групата искала да покаже на публиката?
• На корицата на албума “Yesterday and Today” Пол е седнал в отворен куфар, който прилича на ковчег.
• На корицата на “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” леглото от цветя прилича на гроб, а жълтите зюмбюли (символ на смъртта) са в ръката на Пол.
• На корицата на “Abbey Road” Пол е единственият от групата, който е бос (в много страни починалите се погребват без обувки). Освен походката му не е в ритъм с тази на останалите.
• На корицата на “Magical Mystery Tour” всички от групата носят костюми на животни. Един от костюмите е на черен морж, което е символ на смъртта в някои култури.
• Ако се чуе наобратно песента “It’s Getting Better” се чува “After all Paul is dead, he lost his hairs, he lost his head.” - “Въпреки всичко Пол е мъртъв, той изгуби косата си, той изгуби главата си.”

А какво е мнението на самия Маккартни за тази измама? Той я намира за забавна и не ѝ отдава голямо значение.

Човекът от Пилтдаун

През 1912 година начинаещият археолог Чарлс Доусън обявява, че е намерил останки от древно създание. По всяка вероятно ставало дума за липсващото звено в еволюцията между примат и човек. Измамата на Доусън била разкрита 40 години по-късно, когато учени открили, че черепът на Човекът от Пилтдаун всъщност е череп на човек, към който е прикрепена челюст на орангутан.

Аутопсията на извънземното от Розуел

Всички знаем историята за разбилата се летяща чиния в Розуел, САЩ през 1947 година. През 1995 година се появява сензационно видео, открито от английския продуцент Рей Сантили, в което е показана аутопсията на починало извънземно от въпросната летяща чиния. Оказва се, че видеото е направено от самия Сантили, който е използвал кукла с човешки размери.