Офисът може да бъде най-нестандартното място, на което сте попадали някога! Затвори очи и си представи офиса - мечта. А сега ги отвори и разгледай следващите снимки, защото той съществува! Как да не ти се ходи на работа?!

Определено компанията Google води класацията със своите нестандартни интериорни решения. Тя представя нагледно как работата може да бъде съчетана със забавлението. Офисът на Google в Лондон е пример за това. Зеленина в помещенията, удобни зони за релакс, цветни мебели, аксесоари и страхотна гледка.

Централата на Google в Тел Авив също е едно от най-нестандартните местенца за работа. Оригиналната декорацията е изместила скучния работен интериор и е превърнала помещенията в място за забавление. Екипът на компанията се е погрижил за страхотна работна атмосфера. В централата могат да се намерят какви ли не атракциони - надуваем замък, зала за релакс, за забавления, а също и ирландски пъб с безплатна бира.

Офисът на Google в Швейцария също не изостава по-назад... Интериорът е забележителен! Основната му цел е да стимулира креативността на служителите. Иновативни решения, нестандартен поглед върху детайла и оригиналност - така накратко може да се опише тази работна атмосфера. А като прибавим към това и атракционите, офис местенцето се превръща в офис - мечта!

 Следващата компания, която също държи на иновативния офис интериор е Red Bull. Работната атмосфера там е впечатляваща! Тя е съвкупност от нестандартни дизайнерски решения, които „разчупват” работния ден. Стил, иновативност, оригиналност - работният ден в тези помещения определено не е скучен ;) 

 

Офисът на Microsoft също е място, където работата и забавлението се срещат. Дизайнът се отличава с креативни, стилни решения и декорации. Това е офисът на бъдещето, където иновацията е взела връх. Любопитно е, че главният офис на компанията разполага със 120 сгради във Вашингтон и прилича на малък град. В него се помещават освен офис постройки, така и различни атракциони, като футболно игрище, парк и заведения от различен тип. Наистина внушително!

Много други компании също залагат на оригиналния офис дизайн и са превърнали работните си помещения в страхотни, зареждащи местенца. Пример за това са пещерния офис на Bahnhof в Швеция, офисът на Selgas Cano Architecture в Испания, който е стъклен, със страхотна гледка, както и Inventionland в Питсбърг, който прилича на приказна къща от мечтите ни. 

Oфисът не е просто работно помещение, то е символ на креативност, възможности, въображение и вдъхновение!