Една вечер той се прибрал вкъщи и седнал тихо в кухнята. Жена му го поздравила по обичайния начин, но нещо не било наред.

Същата тази вечер той я помолил за развод. Искал да се разделят, а тя? Тя изненадващо запазила спокойствие и попитала каква е причината. Когато мъжът не ѝ отговорил и започнал да избягва въпроса, тя се ядосала.

Бил влюбил в жена, която се казвала Джейн и вече не обичал жена си по същия начин, просто го било жал за нея.

Тази вечер те не си промълвили и дума. Нито един от тях не повдигнал темата. По-късно той решил да препише на жена си къщата, колата и част от компанията. Когато жената прочела документите, се ядосала и ги скъсала. Не успяла да сдържи сълзите си и отказала предложението. Това накарало съпруга ѝ да иска още повече този развод, както и това да прекара живота си с Джейн.

Същия ден жена му му предала единственото си желание, за да му даде развод. То било следното - за един месец те трябвало да се държат като щастливо семейство, защото синът им щял да развали оценките си. Тя добавила, че иска мъжът ѝ да я носи всеки ден от спалнята до входната врата така, както на сватбата. Въпреки странното ѝ желание, той осъзнал, че това е по-добрият вариант за детето им и се съгласил.

На първия ден и двамата не знаели какво правят, но синът им се радвал, докато бащата носил майка му към входната врата. След това той отишъл на работа, а после при Джейн, която се изсмяла на уговорката им.

На втория ден им било много по-лесно. Съпругът видял лицето на жена си и осъзнал, че тя не е вече толкова млада. Тогава разбрал, че той е отговорен за целия стрес, на който е била подложена.

На четвъртия ден мъжът усетил как интимността започва да се завръща, а това бил единственият им физически контакт.

Скоро, на шестия ден, той усетил онази близост от преди години, която съществувала между тях и някога разпалвала страстта им. Носил я по-лесно, но не ѝ казал нищо.

Минали седмици...

Един ден, докато съпругата му се преобличала, той забелязал колко е отслабнала. Веднага се сетил колко неща ѝ е причинил. Макар и да го боляло, знаел, че разводът е правилното решение. Когато я прегърнал, за да я занесе до вратата, той я държал така, както на сватбения им ден.

Дошъл и последният ден от уговорката им и той не искал да направи и крачка повече. Тогава разбрал как през изминалите години интимността между тях била изчезнала. Обичали се, но не са обръщали внимание на малките детайли от връзката им и се приемали за даденост.

След като отново я оставил до вратата, отишъл при Джейн. Казал ѝ, че вече не иска развод, че иска да остане с жена си и това разстроило момичето.

На път към дома купил букет на жена си с картичка, на която пишело:

„Ще те нося всяка сутрин, докато смъртта ни раздели!“

Съпругът бил толкова развълнуван и нервен. Чувствал толкова много неща. Когато се прибрал, намерил любимата си на леглото. Тя не се събудила. Оказало се, че през цялото време, докато той се забавлявал с Джейн, жена му страдала. С всеки изминал миг състоянието ѝ се влошавало... имала рак и се борила с него в продължение на месеци. В този момент съпругата му била сама... Не знаела колко малко ѝ оставало и не искала разводът да повлияе негативно на сина им. Единственото, което искала било той да го вижда като любящ баща и грижовен съпруг, а не като лош пример.

Какъв е изводът от историята ли? Много простичък - често се случва двойките да изгубят своята интимност, близост и искра. Трябва да разберем, че парите, работата и социалният статус нямат никаква стойност, ако няма с кого да ги споделим. и да, във всяка връзка има проблеми, разковничето е обаче, да се научим да ги разрешаваме навреме преди да е станало прекалено късно...