Най-вкусните домашни локумки – лесна, бърза и ароматна рецепта, която всеки може да приготви. Открий тайната на перфектните локумки с крехко тесто и богат вкус, идеални за празници, следобедно кафе и сладки спомени у дома. Локумките са едни от онези класически домашни сладки, които връщат аромата на детството и събират цялото семейство около масата. Тази лесна и бърза рецепта за локумки впечатлява с крехко тесто, ароматен локум и онзи неповторим домашен вкус, който трудно се забравя.

Подходящи са както за празници, така и за всекидневно изкушение, а приготвянето им не изисква специални умения само желание и няколко основни продукта. В следващите редове ще откриете как да приготвите най-вкусните локумки у дома, с перфектна текстура и топящ се център.

Как да приготвим най-крехките и ароматни домашни локумки

Необходими продукти за тестото:

- 2 и 1/2 ч.чаши брашно;
- 1 яйце;
- 1 ч.л. сол;
- около 1 ч.чаша захар;
- 1 пакетче суха мая от 7 гр.;
- 150 мл. олио или масло;
- 150 мл. вода.

Начин на приготвяне на домашни локумки:

Пресейте брашното, заедно с маята. След това направете кладенче, добавете яйцето, солта, захарта, олиото или разтопен

Замесете меко тесто и го оставете около 40 мин. да втасва. След което го разточете, като дебелината на кората трябва да бъде около 2-3 мм.

Нарежете с нож на малки парченца, от които оформете локумките, като малки кифлички.

Във всяко парченце от вече нарязаната кора, увийте по половин парченце локум.

На дъното на подходяща тавичка сложете хартия за печене, която е предварително намаслена и върху нея наредете, вече оформените локумки.

Печете на 150°С, без вентилатор до готовност.

По желание поръсете с пудра захар.

ото масло и накрая водата, която трябва да е затоплена, но не гореща.