Явлението „розова луна“ се появява винаги през месец април. Тази година на 6 април ще имамe възможност да се насладим на красивото явление.

Разбира се, Луната няма да бъде точно розова. Името ѝ е дадено от индиански племена, които имат имена за всичко. Името е вдъхновено от първото цвете, което разцъфва, флокс, чиито цвят е розов.

Розовата луна има важно значение в природата, защото с нея се поставя началото на пролетното възраждане, животните се събуждат от зимен сън, а и хората усещат, че е дошъл краят на тежката зима.

Априлският феномен поставя и друго начало – на Великден за християните, на Пасха за юдеите и Хануман за индусите.

За да използвате обаче правилно енергията на розовото пълнолуние, трябва да разберете предварително духовното значение на Розовата луна през април 2023 г.

Тъй като с пълнолунието идва краят на лунния цикъл, това явление носи завършек и емоционално освобождаване. Но с края на една фаза идва началото на друга, а според астролога Катрин Гердес изглежда, че пълната розова луна ще бъде също толкова весела, колкото подсказва името.

Падайки се след пролетното равноденствие, тази Розова луна съвпада с навлизането на повече слънчева светлина и затопляне в северното полукълбо. Освобождаваме се от тъмния период, прекаран на закрито, и се връщаме към по-голяма връзка с природата и може би един с друг.

Пълнолунието ще бъде във Везни, знакът на баланса и хармонията, така че като друга практика на Розовата луна Гердес предлага да проведете „вътрешна проверка на взаимоотношенията си“. Зодия Везни олицетворява темите за справедливост и честност, които не са най-удобните за разглеждане, но са от изключително значение, за да процъфти едно партньорство“, обяснява астрологът Гердес. Той предлага да си зададете следните въпроси по време на Розовата луна: В кои партньорства влагате от себе си и къде трябва да се възстанови балансът? Трябва ли някъде да дадете по-малко и има ли разговор, който трябва да се проведе? Къде трябва да намерите общ език или да си тръгнете?