Тя беше красива, умна и сексуална, но постоянно се озоваваше в ролята на любовница. Сменяше мъжете, когато разбираше, че те са женени. С голяма мъка приключваше една връзка, след време пак се влюбваше и много скоро разбираше, че и този мъж е женен.

Защо ми се случва това? – попита ме тя на една консултация. – Много искам да имам истинско семейство и да съм щастлива жена. Обаче все попадам на женени мъже, къде ми е проблема?

Когато привличаме женени мъже винаги трябва да погледнем първо към родителското семейство. Ако между нашите родители има изневери (дори, ако вие не знаете за това, семейното поле го пази), детето в 99% ще има един или няколко от следните модели: 

-       ще излизате с женени мъже;

-       вие ще изневерявате на вашия мъж;

-       вашия мъж ще изневерява на вас.

Изневярата така или иначе витае в нашето поле и ние пак и пак се озоваваме в тази ситуация на лъжи и изневери.

Как да спрем това?

Първо, прости на родителя, който е изневерявал и му кажи: ти имаш право да правиш своите избори и те са си само твои избори.

Второ, уважавай другия родител, който е страдал. Често в тази позиция ние започваме да съжаляваме другата страна и не искаме да бъдем като нея. На ниво подсъзнание си казваме: “Съпругата е тази, която страда, а любовницата е истински обичана и желана.” Така мозъкът ти започва да се самозалъгва и иска да бъде любовница, а не съпруга.

Следващата причина за влюбване в женени мъже e, че вероятно мозъкът ни асоциира обвързването с нещо много болезнено и неприятно и ние просто вътрешно отказваме да се обвържем трайно.

Кажи си на глас: “Аз живея всеки ден с моя мъж…” и после си задай въпроса: “Ако това все още не ми се е случило – къде е проблема? Защо се чувствам така? Какво ми пречи?”

Точно отговорът, който излезе, е ограничаващото вярване. В семинара “Гейши 1 -  Щастлива жена” ние работим много точно върху това да изровим ограниченията и страха от теб.  Хубавата новина е, че в момента, в който ги изровиш и хванеш, можеш коренно да промениш живота си.

Което съвсем не означава, че дори ако осъзнаеш всчико, раздялата с женен мъж ще бъде лесна. Това е труден и болезнен процес и ако някой ти каже, че е лесно, те лъже. Само човек, който е обичал, може да разбере какво е да се разделиш с човека, когото обичаш с цялото си сърце и душа, вземайки решението само на ниво глава и ум. Това е ад. Но ако си готова да преминеш през него, тогава бъди готова за следщващия въпрос.

Задай си един въпрос, който лично на мен ми помага: “Дали това да бъда с женен мъж е моят стандарт?”

Ако избираш за себе си наистина най-доброто и ако обичаш себе си – дали ще избереш това? Бъди силна, честна и любяща към себе си в този момент. Избери наистина правилния и честен отговор за себе си.

И ако отговорът ти е: “Не, не искам да съм любовница!”, ако наистина искаш семейство, първого заяви на този мъж: “Това да бъда любовница не е моят станадарт, аз искам брак, статус и деца.” Знай също, че ако той не е избрал теб в рамките на първата година, след това шансът е доста малък.

Ако той не е готов за промяна - тогава си тръгни. Тръгни с високо вдигната глава, тръгни с достоинство и болка в сърцето, тръгни със спомени и уважение към него и връзката ви. Тръгни си с надежда и мечти, че го правиш в името на нещо, в което наистина вярваш.

И си дай право да ревеш, да се напиеш, да викаш, да ходиш на терапии, да си смениш работата, да си смениш прическата, да правиш секс с нов партньор. Да, ти трябва да се излекуваш.

Обаче, ако отговорът ти е: “Да, честно казано, в момента се чувствам добре в ролята на любовница.”, тогава просто изживей това, което трябва да изживееш. Но винаги бъди много уважителна към съпругата му, помни, че тя е преди теб и че ти си втората. Ако я уважаваш и цениш – вашата връзка може да съществува много години, понякога и цял живот. А понякога и съпругата е щастлива от това (че не й се налага да прави секс постоянно). Само помни едно важно правило - Ако си любовница, за теб най-безопасната ситуация е, докато той е женен!

Ако съпругата му разбере за теб, изгони го и ти станеш новата му съпруга, но не по негов, а по нейн избор – тогава си в опасност.

Защото мъжът, който е свикнал да има две жени – пак ще има две жени. В момента, в който ти се превърнеш от любовница в съпруга, внимавай, защото е много вероятно, той да има нужда от нова любовница.

Моделите трудно се променят, особено ако не са осъзнати. Всяка двойка е индивидуална и трябва да видиш какво работи точно за теб.

Ако искаш да научиш повече, винаги можеш да се обърнеш към HappyWoman Academy.

Ние сме с теб в твоята истина!