Чувствала ли си се изтощена, без настроение, почти размазана от умора и неудовлетворение? Често ли те спохожда това усещане? Виждаш ли изход от тази ситуация? Какъв е той? Ако си започнала да ми изреждаш как трябва да си смениш работата, мъжа, държавата или обкръжението, искам да те спра. Всичко това може и да е вярно за теб, но преди да се заемеш с дългия списък, се върни към своята автентичност, към своята женска същност. Тогава и изброените неща ще станат възможни. Големият проблем на съвременната жена е, че действа по мъжки начин. Сигурна съм, че веднага някои от вас си помислиха, че това е статия как да станеш кифла и да искаш да получаваш всичко наготово. Не е така. Първо, защото т.нар. „кифли“ са жените, които обикновено дават най-много внимание и подкрепа на мъжете до себе си, грижейки се за тяхното спокойствие, успех и сила. Второ, защото можеш да си успешна бизнес дама и да имаш империя, а в същото време да си толкова женствена, че това да блика от всяка клетка на тялото ти.

„Когато се съединиш със своята женственост, целият свят започва да ти помага и да се грижи за теб и ти започваш да се рееш в живота и да се наслаждаваш на всеки миг. Основната роля на жената е да получава удоволствие от живота, от самата себе си и от целия свят“, сподели наскоро Лариса Ренар в наш разговор. Тя самата като автор на бестселъри и водещ на обучения, свързани с женската енергия и сила по целия свят, е доказателство, че това не само е възможно, а и носи неописуемо удоволствие.

Кои са петте мита за женствеността?

  1. Женствеността ни прави слаби и уязвими – това обикновено е убеждението на момичетата, израснали в семейства на доминиращи бащи, където майките са били в подчинение и страх. В резултат тези дъщери или влизат в ролята на жертва и привличат мъж, който да се държи по подобен начин с тях, или отиват в другата крайност – стават амазонки, които метафорично кастрират мъжете. Женственост е не да се подчиняваш или да воюваш, а да организираш процесите меко и по женски.
  2. Женственото облекло е демоде – когато Коко Шанел е облякла жената в панталон, тя е искала да я освободи от плена на кринолините и да я направи свободна да се движи. Като не си позволява да се облича женствено обаче, днешната жена се вкарва други окови – тези на бързането, напрежението и стреса, който разболява тялото и душата й.  Вече имаме всички права да се изявяваме наравно с мъжете, не е ли време да им върнем панталоните?
  3. Женствеността пречи да се утвърдиш в професията – поредната заблуда, която води до обезличаването на жените и намалява личната им сила. Колкото по-прикрита е женствеността, толкова по-лесно е на мъжете да спрат да я забелязват и да се разсейват от нея. Разбира се, че е нужно да съобразявате облеклото и поведението си с работното място, но истинската жена знае как да общува с мъжете така, че да признае стойността им без да обезценява себе си. Когато си уверена в качествата си нямаш нужда от евтини игрички, нито пък от това да губиш автентичността си като се превръщаш в безполово същество.
  4. Женствена означава глупава – така могат да стоят нещата само в главите на доста неуверени и озлобени хора. Те смятат, че постиженията на красивата жена са резултат от уменията й в леглото, демонстрирани на подходящите хора. По този начин те оправдават собствената си липса на постижения – себеутвърждават се като обезценяват другия. Простете им. Те могат само това.
  5. Жената, която осъзнава силата си, е кучка. Точно обратното – жената, която е в своята енергия и женственост, умее да вдъхновява, а не да нарежда, да води със силата на творческата си енергия, а не да командва и да изисква подчинение. Тя вижда качествата на хората и ги направлява в правилната посока. Тя не заплашва и санкционира, а моли и получава резултати.

Жената, която се е съединила със своята женственост, умее да се наслаждава на постигнатите резултати и да бъде благодарна за тях и живота, който има.

Бъдете женствени и магнетични и случвайте успехите си с лекота.  Елате да завихрим женската енергия заедно с Лариса Ренар на 11 и 12 юни на тренинга „Събуждане на свещената женска сила“ – на живо (София и Варна) или он лайн за целия свят.

Заслужавате го, очакваме ви!

С обич, Наталия