Често ни се случва най-студените месеци да ни изненадат и да останем неподготвени за тях. В този период от годината, ръцете ни остават незащитени и обикновено забравяме да положим специална грижа за тях. Всички сме чували максимата, че възрастта на жената личи най-много по ръцете й и точно затова в тази статия сме подготвили за теб няколко ценни съвета, които ще ти помогнат да имаш ръце със свежа кожа, която излъчва младост.

През зимата, под агресивното влияние на фактори като студ, вятър и мъгла, горният слой на кожата на ръцете става дехидратиран и загрубява. Така нормалната кожа става суха, а сухата и чувствителна кожа се зачервява и можеш да усетиш сериозно чувство на дискомфорт.

Започни грижата отвътре

През студените месеци често забравяме да консумираме свежи плодове и зеленчуци. Когато хапваш само сготвена храна, тялото ти използва резервите си от вода, за да може да я преработи и усвои. От друга страна суровите плодове и зеленчуци се възприемат толкова лесно от тялото, защото съдържат в себе си голямо количество вода.

Не забравяй да започваш и сутрините си с голяма чаша вода, така цялото ти тяло ще бъде добре хидратирано, тук включваме и ръцете. Ако забележиш, че кожата ти повяхва и започва да става суха, това е сериозен сигнал, че си дехидратирана, защото организмът ти започва да взима вода от периферните органи, като кожата, за да има достатъчно течности за функционирането на жизненоважните. Сигурни сме, че през студеното време ти се пие по-малко вода, но не я забравяй - тя поддържа цялото ти тяло в кондиция.

Кажи "Не" на дългите горещи душове

Да и ние сме на мнение, че след като сме се намръзнали няма по-голямо удоволствие от дългия горещ душ, но за съжаление топлата вода изсушава още повече кожата. Оказва се, че тя, подобно на някои по-агресивни продукти за почистване, също премахва естествените защитни масла по кожата ни и я прави суха. Затова не се изкушавай от горещия душ, а заложи на хладка вода, която е много по-щадяща.

Заложи на качествена козметика с естествени съставки

Серията зимна грижа на SNB Professional съдържа специално разработена формула с екстракт от рукола. Той предпазва клетките от вредните влияния на свободните радикали и тежките метали от околната среда. Освен това екстрактът от рукола  засилва естествените защитни бариери на кожата на ръцете, увеличава антиоксидантния потенциал на клетките, детоксикира, предпазва и възстановява, стимулира синтеза на най-важните естествени трипептиди в кожата, които са основа за нейния гладък и сияен вид, намалява значително кожните раздразнения и успокоява.

Кремът се предлага в четири различни аромата, като два от тях са нови за този сезон -  Портокалов цвят и Лайм. Флоралният аромат на портокалов цвят създава топло и приятно усещане за свежест и релакс, докато ароматът на лайм е истинска цитрусова наслада за сетивата. Останалите две разновидности са бяла лилия, която зарежда с позитивизъм и слънчево настроение и ябълка и канела, който напомня за празничните декемврийски дни и дълго ще ти връща спомените за домашен уют и топлина.