X

Не пречете на щастието си! Спрете да правите тези неща!

от в 17:24 на 28.10.2013 в Всичко за теб | Щастие

Оцени тази статия:
Не пречете на щастието си! Спрете да правите тези неща! А. Иванова

Не пречете на щастието си! Спрете да правите тези неща!

Не пречете на щастието си! Спрете да правите тези неща!

Едни от нас вярват в съдбата, други в съвпаденията, а трети в късмета! Ние вярваме, че личното ни щастие зависи от самите нас, погледа ни към света, мисленето, поведението и нагласата ни към заобикалящия свят. Доказано е, че позитивното мислене е най-големият помощник по пътя към щастието. Разбира се, не трябва да оставяме живота си в чужди ръце и да чакаме някой друг да изгради живота и щастието ни. И още веднъж: всичко зависи от нас и от нагласата, която имаме.

Понякога ежедневието и обществото ни карат да си създаваме вредни поведенчески навици, които са големи препятствия в кариерата, личния живот и личността като цяло. Ето някои от тях, от които, ако се откажете, ще видите положителна промяна в живота и себе си. 
 
 
 
1. Започнете да се усмихвате повече! Усмихнатите хора са по-красиви и по-здрави. Намръщеното изражение не е помогнало на никого досега!
 
2. "Не" и "Не мога" трябва да присъстват във вашия речник, а също така и да ги използвате, когато е необходимо. Запомнете, че не можете да угодите на всички, а не е и необходимо!
 
3. Спрете да общувате и излизате с хора, които ви унижават или подкопават самочувствието ви! Може да се познавате от деца, но това не е причина да губите самоувереността си.
 
4. Поемайте повече рискове. Не знаете какво можете да постигнете, ако не опитате! "Който играе печели, който не играе - не печели!"
 
5. Недейте да живеете в миналото. Нито можете да го върнете, нито да го промените. Животът е тук и сега, не изпускайте момента.
 
6. Оплакването няма да ви помогне, затова не го правете. Сами сте виновни за допуснатите грешки и постъпките си. Никой няма да ги поправи вместо вас, затова запретнете ръкави и променете това, което не ви харесва!
 
7. "Всеки си има своя истина" казват древните философи. Както вие, така и останалите хора. Не ги съдете, ако не искате и вие да бъдете съдени.  
 
8. Не можете да държите под контрол всичко, не го ли разбрахте? Сега престанете с опитите, единствено ще се разочаровате!
 
9. Не се вълнувайте от приказките или мнението на хората. Каквото и да правите и колкото и да опитвате няма да можете да угодите на всички, затова просто спрете да мислите за тях! Винаги ще се намери някой, който да каже нещо, просто не обръщайте внимание!
 
 
А сега сложете една голяма усмивка на лицето си и излезте на разходка в парка! Не мислете за проблемите или работата, просто се наслаждавайте на природата и живота! 

Теми   съвети | щастие

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.