Едни от нас вярват в съдбата, други в съвпаденията, а трети в късмета! Ние вярваме, че личното ни щастие зависи от самите нас, погледа ни към света, мисленето, поведението и нагласата ни към заобикалящия свят. Доказано е, че позитивното мислене е най-големият помощник по пътя към щастието. Разбира се, не трябва да оставяме живота си в чужди ръце и да чакаме някой друг да изгради живота и щастието ни. И още веднъж: всичко зависи от нас и от нагласата, която имаме.

Понякога ежедневието и обществото ни карат да си създаваме вредни поведенчески навици, които са големи препятствия в кариерата, личния живот и личността като цяло. Ето някои от тях, от които, ако се откажете, ще видите положителна промяна в живота и себе си. 
 
 
 
1. Започнете да се усмихвате повече! Усмихнатите хора са по-красиви и по-здрави. Намръщеното изражение не е помогнало на никого досега!
 
2. "Не" и "Не мога" трябва да присъстват във вашия речник, а също така и да ги използвате, когато е необходимо. Запомнете, че не можете да угодите на всички, а не е и необходимо!
 
3. Спрете да общувате и излизате с хора, които ви унижават или подкопават самочувствието ви! Може да се познавате от деца, но това не е причина да губите самоувереността си.
 
4. Поемайте повече рискове. Не знаете какво можете да постигнете, ако не опитате! "Който играе печели, който не играе - не печели!"
 
5. Недейте да живеете в миналото. Нито можете да го върнете, нито да го промените. Животът е тук и сега, не изпускайте момента.
 
6. Оплакването няма да ви помогне, затова не го правете. Сами сте виновни за допуснатите грешки и постъпките си. Никой няма да ги поправи вместо вас, затова запретнете ръкави и променете това, което не ви харесва!
 
7. "Всеки си има своя истина" казват древните философи. Както вие, така и останалите хора. Не ги съдете, ако не искате и вие да бъдете съдени.  
 
8. Не можете да държите под контрол всичко, не го ли разбрахте? Сега престанете с опитите, единствено ще се разочаровате!
 
9. Не се вълнувайте от приказките или мнението на хората. Каквото и да правите и колкото и да опитвате няма да можете да угодите на всички, затова просто спрете да мислите за тях! Винаги ще се намери някой, който да каже нещо, просто не обръщайте внимание!
 
 
А сега сложете една голяма усмивка на лицето си и излезте на разходка в парка! Не мислете за проблемите или работата, просто се наслаждавайте на природата и живота!