Природата е нашата неизчерпаема аптека и ни предлага "билка за всяка болка". Всички сме чували за чудодейни природни съставки, които подпомагат организма ни по естествен начин в борбата със старенето, стреса, липсата на енергия и поддържането на здравословно тегло. 

Малко известни са обаче две "тайни"  природни съставки, които са доказани по научен начичн  като високоефективни, особено в борбата с излишните килограми. 

Куркумата е подправка, известна на човечеството от хилядолетия и широко използвана в Ориента. В днешно време е успешно използвана в медицината, кулинарията и фитнес индустрията. Да, точно така. Активната съставка куркумин крие десетки ползи за здравето ни, но един от основните ефекти е именно загубата и контол на теглото, като понижава нивото на триглицеридите в кръвта и спомага за регулирането на лошия холестерол в организма и забавяне на образуването на нови мастни клетки. Нека споменем и пълният набор от антиоксидантни свойства. 

Втората "тайна" съставка, която ви разкриваме е пиперинът, който има свойството да усилва до 2000 пъти действието на останалите съставки, с които се приема.

Точно затова комбинацията от тези две природни съставки е изключително и доказано  ефективна. Сигурни сме, че вече сте на вратата, тръгнали да търсите двете подправки. Но каква е оптималната пропорция между тях? В какви количества да ги приемаме?

За наше улеснение има продукт, който комбинира в себе си оптималните дози от куркумин и биоперин( единственият патентован източник на пиперин). На пазара на хранителни добавки вече има Турмирин БиоСлим, който представлява специална хранителна добавака, съдъжаща куркума и стандартизиран екстракт от зърна на черен пипер - BioPerine®, която допринася за засилване на метаболизма и термогенезата, за предотвратяване на натрупването на мазнини, като улеснява тяхното разграждане.