1. Везните избухват лесно.

Да, ако досега не сте си имали работа с Везни, най-вероятно ще смятате, че, заради името на своята зодия, те притежават уравновесен характер и са винаги спокойни. На пръв поглед разсъждавате правилно. Везните изглеждат така, сякаш нищо не може да разклати душевния им мир. Но само изглеждат. Истината е, че пред най-близките си Везните са като лятна буря, която не знаеш кога ще се разрази. Но и като лятна буря гневът им отшумява така бързо, както се е появил...

2. Везните не обичат да им се противоречи.

Родени оратори, истински омайници, те са родени да убеждават. И обикновено лесно го правят. Ако попаднат на „костелив орех” обаче, ако човекът отсреща им се „опре”, Везните  се разгорещяват се и колкото повече опонентът им отказва да се съгласи с тях, толкова по-голяма става решимостта им да го убедят в правотата си. А ако спорът не завърши според очакванията им, лесно се превръща в мини скандал. Какъв е изходът? Обикновено Везните сами го намират, като си спомнят, че не е толкова важно да покажат, че са прави - важното е да покажат, че обичат. Така че, споровете най-често завършват с прегръдки и усмивки... А често и с едно искрено "Наздраве!".

3. Везните обичат да „дават акъл”.

Уж казват, че приемат хората такива, каквито са, но всъщност Везните често се месят дори там, където никой не ги е молил да се месят. Склонни са да дават съвети на всеки и за всичко. И винаги са абсолютно убедени, че гледната им точка е правилна. Разбира се, правят го, не за да се налагат, а за да помогнат. Правят го, не защото имат голямо его, а защото имат голямо сърце, което съпреживява проблемите на другите като свои.

4. Везните мразят да се чувстват виновни.

Не че някой от нас обича. Но при Везните това чувство е наистина болезнено. Дълбоко убедени, че са трезвомислещи и притежават ясна преценка за всяка ситуация, те искрено страдат, когато се окаже, че са наранили някого с думите или постъпките си. Разкъсват се вътрешно и биха дали всичко, за да можеха да върнат времето назад. За съжаление, това, че превръщат собствените си „грешки” в същински провинения, често им пречи да се извиняват лесно. За тях всяко „извинявай” е като да сипят сол в раната си... Ако обаче в такъв момент им подадеш ръка, ако вместо да им се сърдиш, ги прегърнеш, те ще се разтопят в ръцете ти и ще положат сърцето си в краката ти...

5. Везните са суетни.

Макар да твърдят, че за тях външният вид не е важен, че не обръщат внимание на фасадата, Везните всъщност са доста суетни. Те винаги обмислят в детайли своята визия, дори всекидневната. От обувките до аксесоарите – всичко трябва да е в синхрон. И няма значение дали говорим за мъж или за жена от тази зодия. Просто Везните са естети и обичат красивото. Това не им позволява да неглижират външността си, макар за тях тя наистина да не най-важното в един човек.