X

Нещото, което всички бавачки трябва да спрат да правят

от в 14:35 на 04.07.2016 в Всичко за теб | Семейство


Нещото, което всички бавачки трябва да спрат да правят

Нещото, което всички бавачки трябва да спрат да правят

Обикновено при наемането на бавачка винаги възниква въпросът „Колко взимаш на час?”, но малко бавачки отговарят в прав текст.

Обичайният отговор е „Колкото вие прецените”, който на теория е в полза на родителите, но една майка не е съгласна с този учтив отговор.

Андреа Оуен пише текст по въпроса колко важно е за младите момичета да знаят цената си и да се научат да я отстояват:

„Съпругът ми и аз си говорихме за това колко взимат бавачките и му казах, че предпочитам винаги първо да попитам тях колко искат на час. Моят опит показва, че обикновено момичетата казват: „Колкото вие прецените е добре.”

НЕ. НЕ Е ДОБРЕ.

Това поведение се учи у дома. Затова, родители, научете децата си, особено дъщерите си, да знаят цената си и да я отстояват смело. „С радост ще се грижа за детето ви и взимам толкова на час.” Това е само едно изречение. Упражнявайте го с нея. Знам, че може да звучи откачено, но като момичета обикновено ни учат да не искаме това, което смятаме, че заслужаваме. А детегледачка обикновено е първата работа на момичетата, затова трябва да ги насърчим да преследват успеха си и да не се страхуват да искат това, което смятат, че заслужават.”

Ти какво мислиш?Теми   бавачка | кариера | пари

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.