Обикновено при наемането на бавачка винаги възниква въпросът „Колко взимаш на час?”, но малко бавачки отговарят в прав текст.

Обичайният отговор е „Колкото вие прецените”, който на теория е в полза на родителите, но една майка не е съгласна с този учтив отговор.

Андреа Оуен пише текст по въпроса колко важно е за младите момичета да знаят цената си и да се научат да я отстояват:

„Съпругът ми и аз си говорихме за това колко взимат бавачките и му казах, че предпочитам винаги първо да попитам тях колко искат на час. Моят опит показва, че обикновено момичетата казват: „Колкото вие прецените е добре.”

НЕ. НЕ Е ДОБРЕ.

Това поведение се учи у дома. Затова, родители, научете децата си, особено дъщерите си, да знаят цената си и да я отстояват смело. „С радост ще се грижа за детето ви и взимам толкова на час.” Това е само едно изречение. Упражнявайте го с нея. Знам, че може да звучи откачено, но като момичета обикновено ни учат да не искаме това, което смятаме, че заслужаваме. А детегледачка обикновено е първата работа на момичетата, затова трябва да ги насърчим да преследват успеха си и да не се страхуват да искат това, което смятат, че заслужават.”

Ти какво мислиш?