Едва ли има човек, който може да устои на сладкиши, направени с шоколад. Повишете настроението си като си приготвите тази лесна и вкусна шоколадова торта.
Необходими продукти:
- 350 гр. черен шоколад (70%)
- 250 гр. масло
- 5 големи яйца
- 250 грама кафява захар
- 200 мл сок от клементини (около 15 плода)
- морска сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 120 ° C.
2. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня, заедно с 225 грама от маслото и щипка морска сол, като от време на време разбърквате.
3. Разбийте яйцата и захарта на висока скорост докато сместа стане пухкава и захарта се разтвори.
4. Намажете с останалото форма за торта.
5. Оставете шоколада леко да се охлади, след това го изсипете в яйчната смес. Разбъркайте, докато се смеси добре и излейте във формата. Потупайте леко формата в плота, за да изкарате излишния въздух.
5. Поставете тавата във фурната, след това внимателно налейте достатъчно вода в друга форма под нея. Печете за 35 до 40 минути, или докато се стегне.
6. Изстискайте сока, прецедете го и го загрейте за 20 минути, или докато заприлича на сироп на консистенция. След това го оставете да се охлади.
7. Извадете тортата от фурната и я оставете да се охлади за поне 1 час. Леко разхлабете краищата на формата с нож, след това внимателно я извадете на дъска за сервиране и отлепете хартията за печене. Нарежете и сервирайте с сиропа от клементини.
Да ви е сладко!
Виж още:
▶ Вкусно и полезно: Здравословни десерти за пристрастените към захар
▶ Сладко изкушение: Kокосови тарталети с натурален шоколад
▶ Сладко изкушение: Чийзкейк с шоколад и фъстъчено масло