Бременността е един наистина труден период за жената, през който тя трябва да премине, за да стане майка. Хвърлете око на следните факти, някои от тях ще ви изненадат, други просто ще ви накарат да бъдете по-внимателни.


Сексът в изправено положение намалява шанса за забременяване.
Ако правите опити за забременяване, то първо удобно се настанете върху мекото легло, не само ще се чувствате по-добре, а и самият опит ще бъде ефективен.

Жените, които пушат раждат по-малки деца

Мъжка бременност
Когато половинката на един мъж е бременна, той може да развие болест, при която коремът и гърдите му се подуват. Някои хора я наричат „съчувствената болест”, тъй като мъжът се намира в подобно състояние, но без да носи плод в себе си.

Наднорменото тегло на майката може да навреди на плода

Цветна бременност
Може да сте бременни и все още да имате менструален цикъл, нарича се цветна бременност – кървенето е по-леко, но продължава по-дълго от обикновено.

Най-много деца се раждат през юли

Фантом на бременност

Това е известно заболяване, което се среща при някои жени, които отчаяно желаят да си имат дете. Появяват се някои симптоми – липса на месечен цикъл, виене на свят, повръщане, чувствителност в гърдите и подуване на корема. Тази болест най-често се дължи на психологически кризи.

Недоносените бебета имат проблеми в училище

Консумацията на риба по време на бременността прави децата ни по-умни
Ето защо трябва да се храним с риба поне веднъж седмично. Полезните вещества в нея не само разнообразяват менюто ни, но укрепват костите  и правят децата ни по-умни.