Да започнеш от начало не е лесна работа! Това важи с особена сила за Джон Нолан – жител на малко градче, претърпял инцидент променил живота му, който решава да послуша инстинктите си и да стане полицай в Лос Анжелис. Като най-възрастен новобранец в частта си, той среща сериозно недоверие сред някои от висшестоящите, които не намират в избора му нищо друго, освен криза на средната възраст. Предизвикателствата никак не са малко - ако не успее да се сработи с по-младите си колеги, рискува да не успее да се справи и с по-младите престъпници, но пък от друга страна, в случай, че житейският опит, заедно с решителността и чувството му за хумор влязат в употреба, той тутакси би увенчал с успех тази нова глава от живота си.

В ролята на Джон Нолан е известният у нас най-вече с ролята си на Рик Касъл Нейтън Филиън, от спечелилата редица награди телевизионна поредица "Касъл", продължила осем сезона (повече от 170 епизода), което я прави една от най-разпространените телевизионни поредици в света. Нейтън Филиън е спечелил общо седем награди „Избор на публиката“ за ролята си на Касъл, като последната е през 2016 г.

Актьорът споделя:

“В един момент Джон Нолан тотално губи посока. Той не е необходим в ролята си на баща, вече не е ничий съпруг след като семейството му се разпада, така че на него му трябва нов смисъл, нещо, заради което да става сутрин от леглото. По време на банковия обир, в който той става неволен участник, пред него се разкриват две възможности - да остане на място и да гарантира оцеляването си или да се притече на помощ като рискува живота си. И това е моментът, в който той се усеща призован – там, където спира работата на обикновения човек, там, започва тази на полицая. Когато дадена ситуация излезе от контрол, тогава се обаждаме в полицията, нали?”

Премиерата на „Новобранецът“ е на 15 април, понеделник от 21:00.