Следващото кратко, но трогателно, писмо е написано от Матю, който е позволил на любовта да му се изплъзне. Връщайки се назад, той иска да даде кратък съвет на всички мъже, които имат такава жена до себе си – не я изпускайте!

След 7-годишна връзка моята приятелка най-накрая ме изостави. Защо казвам „най-накрая” ли? Защото тя правеше толкова много за мен, което аз не оценявах в продължение на години. Защото се извинявах много пъти, но никога не се опитах да се променя. Защото, ако бях на нейно място, нямаше да издържа със себе си и две години. Ето защо тя ме изостави след 7 години връзка. Може да не съм добър в изразяването на чувствата си, но искам да ви разкажа какво беше моето момиче.

Тя винаги ме прегръщаше силно и ми казваше, че мога да се справя, дори когато се връщаше вкъщи ужасно уморена.

Тя беше невероятна в леглото, но аз започнах да я приемам за даденост, никога не ѝ казвах колко е секси и тя постепенно загуби стимул да се старае.

Тя е изключително интелигентна, но ме караше да се чувствам по-умен.

Тя винаги ми предлагаше подкрепа и помощ, започнах да приемам това за свършен факт и очаквах винаги да бъде до мен в трудни моменти.

Тя винаги се грижеше за мен, когато бях болен. Срам ме е да си призная, но често забравях дори да я попитам как е.

Тя не беше инатлива, не вдигаше скандали, но нямах представа колко често е плачела сама.

Сега не мога да разбера защо ме е обичала... 

 

След всичко казано дотук, моят съвет към вас, мъже, е ако срещнете такава жена, да не я изпускайте, а да я цените и обичате! Защото един ден можете да я изгубите...