Без съмнение ръцете ни са сред най-потърпевшите от студения, на моменти смразяващ климат през зимата. Със сигурност и ти си се сблъсквала със сухата, груба и бледа кожа на ръцете, която понякога така се напуква, че дори щипе и сърби. Затова от огромно значение е да се обърнем внимание и да се погрижим по най-добрият начин за нея. Добрата новина е, че има няколко прости трика, с чиято помощ лесно бихме могли да върнем здравия ѝ вид и копринена мекота.

1. Хидратиране в дълбочина

Като една интелигентна дама, която се грижи за тялото си както отвън, така и отвътре, със сигурност си наясно колко важна е хидратацията за кожата. През зимата обаче дали заради по-ниските температури, или по-честия прием на топли напитки, се случва да допуснем една много голяма грешка - забравяме да пием вода. Опитай се да пиеш поне по 2 литра вода на ден и съвсем скоро ще забележиш, че не само ще подобриш състоянието ѝ, но и здравето ти ще укрепне.

2. Правилно измиване

Признай си, че след като се прибереш вкъщи нямаш търпение да стоплиш измръзналите си ръце с топла вода. За съжаление, това обаче не е никак правилно, тъй като топлата вода има свойството да изсушава кожата на ръцете още повече, премахвайки естествените ѝ защитни масла. Заложи на хладка вода и дълбоко овлажняващ сапун, който ще подпомогне хидратацията.

3. Подходящ крем за ръце

Едно от първите неща, които трябва да направим преди зимата да е настъпила, е инвестирането в подходяща и качествена козметика, която да намали до минимум загрубяването и изсушаването на нежната и деликатна кожа на ръцете ни. Съветваме те да четеш внимателно етикетите на кремовете и лосионите, на които си се спряла и да търсиш най-добрата формула, която едновременно да се абсорбира добре от кожата ти, да съдържа правилните овлажняващи, успокоителни, противовъзпалителни и регенериращи съставки, и заедно с това да не оставя петна по дрехите ти.

4. Маски за ръце

Вече нямаш нужда от дългите и специални разкрасителни процедури, които досега си си мислила, че са единственият шанс да имаш гладка и мека кожа на ръцете. Само 15-20 минути на ден са напълно достатъчни, за да освежиш и подмладиш кожата си. Как? С помощта на маските за ръце на Iroha Nature, които са най-новият и иновативен начин да хидратираш, омекотиш и възвърнеш еластичността на кожата си. А най-добрата новина е, че докато си с тях, можеш да вършиш всички ежедневни дейности, без да чувстваш какъвто и да е дискомфорт.

Освен че подхранват и подобряват регенерацията на клетките, те имат и антиоксидантен и анти-ейдж ефект. С тях кожата става видимо по-нежна и мека. Подходящи са както за много суха кожа, така и за подобряване функционалното състояние на ръцете, които през зимата са изложени на вредното влияние на околната среда, а също така и при продължително облъчване с UV-лъчи, като например при направата на гел лак.

Анти-ейдж ръкавици с перли за изтощени ръце са ефикасната анти-ейдж и антиоксидантна терапия, която можеш да подариш на сухите си и изтощени ръце, които са загубили своята еластичност. Екстрактът от морски перли помага на кожата да се бори със стареенето, подхранват я в дълбочина и подобряват метаболитните й свойства, благодарение на това, че е източник на важни микроелементи и витамини. Натуралните съставки като витамин Е, зелен чай, арбутин и 16 цветни и плодови екстракта хидратират, омекотяват и възвръщат еластичността на кожата.

Подхранващи ръкавици с праскова за изтощени ръце са идеални за теб, ако искаш да възврнеш всички онези важни елементи, които правят кожата на ръцете ти здрава и мека. Прасковата съдържа органични киселини, минерални соли и много важни витамини, докато уреата хидратира в дълбочина, като едновременно с това подпомага задържането на вода, стимулира деленето и възстановяването на кожните клетки. Антиоксидантното действие на зеления забавя стареенето, а цитрусовите екстракти освежават, овлажняват и обновяват кожата, възвръщайки нейната жизненост, сияен вид, действат антибактериално и подпомагат регенерацията.

Омекотяващи ръкавици с арган за сухи ръце са специално създадени, за да омекотяват грубата кожа и да възврънат еластичността ѝ. Те хидратират в дълбочина, като едновременнно подпомагат задържането на вода в кожата, стимулират деленето и възстановяването на кожните клетки. Аргановото масло подхранва в дълбочина и възстановява защитната функция. Маслото от карите се отличава със своите хидратиращи и антиоксидантни свойства, богат състав на витамин E, каротен, алантоин и ненаситени мастни киселини, които придават енергия на клетките и ги възстановяват.