За Раците идва най-необичайният период от годината, защото Вселената буквално ще ви принуди да вземете решения, които ще променят живота ви. Затъмнението и Новолунието на 2 октомври се случват в знака Везни, което може да донесе новини по въпросите на семейството и местожителството. Може да решите да купувате или продавате недвижим имот или някой от близките ви да съобщи съдбовна новина. Все пак бъдете внимателни, тъй като влиянието на Черната Луна върху Затъмнението може да доведе до съмнителни сделки или проекти, които не са напълно важни за по-нататъшно развитие. Има дори шанс да попаднете в семейни интриги, така че бъдете нащрек.
В хороскопа на Рака за октомври 2024 г. витае романтично настроение. Дори и през скучната есен душата може да пее от щастие. Самотните хора ще имат по-голяма вероятност да срещнат сродната си душа, а двойките ще изживеят отново медения си месец. Под влиянието на хармоничното Слънце във Везни всичко в света се стреми към равновесие. Ракът перфектно се контролира, осъзнава целите и търси начини да ги осъществи. Единствената пречка пред успеха е чуждата завист, по-добре е плановете да се пазят в тайна. При пълнолунието на Ловеца през октомври интересите на кариерата са на първо място, всичко останало е второстепенно. Въпреки многото трудности, необходимостта да работи до късно, Ракът ще успее да се докаже пред началниците си от най-добрата страна.

Началото на октомври ще бъде запомнено с приятни изненади, свързани с пари. Благодарение на увеличението ще бъде възможно да се достигне ново ниво на доходите или наследството може внезапно да падне. Въпреки обхваналата ви еуфория, хороскопът на Рака съветва да отложите харченето. Трябва да мислите за бъдещето: ако сложите пари на влог, те няма да се разпръснат в дреболии. Тъй като Венера в Скорпион притежава мощна сила, която превръща плахите чувства в огнена страст, флиртът с фенове може да завърши зле. Свободният Рак не бива да подхранва надеждата за взаимност, ако бракът не е включен в плановете му. Флиртът не е толкова безобиден, колкото изглежда, особено на работното място: служебният романс е заплаха за кариерата.

Бъдете готови да вземете важно решение във вашите връзки и брак на 10-11 октомври, тъй като Луната ще бъде в опозиция на Марс във вашия знак. Възможна е кавга с някоя жена, която може да бъде емоционално започната от вас. Например, можете да „изхвърлите“ раздразнителността и умората си, но в крайна сметка това ще доведе до конфронтация. Въпреки това, за Раците в официални отношения съществува възможност за сериозен семеен конфликт.

Настроението в средата на месеца ще бъде непредсказуемо, поради липса на самоувереност. Възможни са нарушения на плановете и неприятности, които ще задълбочат недоволството от себе си. Според общия хороскоп на Рака през октомври 2024 г. човек не трябва да губи време за самокритика, трябва да действа въпреки трудностите. Упоритостта води към целта, а преживяванията водят до отчаяние - изборът е очевиден. Меркурий в Скорпион ще помогне да се стигне до стабилност, когато на преден план е личният просперитет. Ракът, свикнал да живее в състояние на вътрешен конфликт, ще почувства лекота и свобода. Трябва да се обичате и да се глезите, а другите трябва да разберат, че си имат работа със значим човек. Консултацията със стилист ще ви помогне да стигнете до разбиране на вашия стил.

Но най-важното от гледна точка на интензивността на емоциите ще бъде Затъмнението в Овен, което ще бъде във вашия сектор на кариерата и статуса. Вероятно на 17 октомври ще трябва да вземете важно решение по отношение на работата, може би то ще бъде инициирано от вашия мениджър. Това може да бъде или получаване на позиция, или напускане, промяна на мястото, отдела или титлата.

Лиричният край на октомври ще помогне за укрепване на семейните отношения. Това е времето за сладки шеги, изненади и трогателни признания в любов. Октомврийският хороскоп за Рак препоръчва да прекарвате повече време с любимите си хора. Помагането на родителите, прекарването на време заедно с децата са малка част от голямото семейно щастие. Като цяло за Раците това е време за успокоение, всичко наоколо е наситено с любов. Въпреки че това състояние може да има своите недостатъци: липса на инициативност и летаргия. За да използвате по-ефективно предимствата на Марс в Рак, не забравяйте, че доброто трябва да е силно. Ако някой се нуждае от помощ, цялата общност трябва да се вдигне на крака.

Въпреки това, за онези Раци, които не се занимават с кариера, Затъмнението може да донесе събития в живота на човека, когото смятате за авторитет (съпруг, баща, шеф). Но по един или друг начин тази ситуация ще повлияе на вектора на вашето развитие - диспозиторът на Затъмнението, Марс, ще бъде във вашия знак. Това означава, че ще решите да направите промени в името на вашето развитие.