Септември 2024 г. е месецът, към който всъщност се движите цяла година, преминавайки през трудни изпитания, за да развиете личността си и да установите връзки с Вселената. Въпросът е, че възелът на миналата карма на Кету продължава да бъде във вашия знак, което означава, че ви принуждава да напуснете обичайната си рутина и да обърнете повече внимание на заобикалящата ви среда. Ще ви подчертае какво е време да промените в себе си или забележете - няма да можете да избягате! През септември ще има изостряне на това, което усърдно бихте могли да избягвате, тъй като управителят на вашия знак Венера ще бъде в съвпад с Черната луна във вашия знак, буквално оцветявайки личността ви с нещо, което е осъдително, плашещо или предизвиква критика.
Хороскопът на Везните за септември 2024 г. обещава успех в ученето и работата. Ентусиазмът ви обзема, в главата ви се роят новаторски идеи. Ако предприемете правилните стъпки, като предварително сте изчислили възможните рискове, плановете със сигурност ще се сбъднат. Тъй като негативното Слънце в Дева увеличава недоволството от себе си, Везните могат да затънат в комплекси. Незаслужената критика само ще задълбочи страданието. Не приемайте коментарите присърце, ситуацията скоро ще се разведри. С Пълнолунието през септември изненадите са малко вероятни, Везните ще могат да се съсредоточат върху себе си. Това е добро време за самоанализ, за търсене на истинските желания. В допълнение към вътрешната трансформация можете да поработите и върху имиджа.
Първите дни на септември може да бъдат помрачени от семейни кавги. Не бива да довеждате ситуацията до точката, от която няма връщане назад, опитвайки се да налагате мнението си на партньора. Хороскопът на Везните съветва да умерите лидерските амбиции и компромисите за сметка на личните интереси. Ако работният ви график го позволява, можете да си организирате романтично бягство, за да разпалите отново пламъците на някогашна страст. Благодарение на Венера във Везни ще е възможно да избегнете кризисни ситуации. По природа Везните са умели дипломати, така че лесно обръщат обстоятелствата в своя полза. Скритото напрежение обаче може да предизвика психосоматични разстройства. Ако ви обземе апатия, трябва спешно да се отпуснете: плувен басейн, фитнес, йога - всеки има свой собствен път към хармонията.
От 4 септември Марс се премества във вашия сектор на кариерата и като управител на вашия сектор на отношенията, той може да посочи появата на активен и напорист човек в живота ви, който влияе върху вашите кариерни дела. Например, определен мъж може да повлияе на това как е структурирана вашата работа и следователно ще трябва да се адаптирате към новите реалности. Условно ще има нови отговорности или изисквания, които ще трябва да се спазват.
Потокът от задачи ще намалее до средата на месеца, работата ще се движи с комфортно темпо. Ще успеете да се придържате към плана и да спазвате крайните срокове. Общият хороскоп на Везните за септември 2024 г. предлага да се съсредоточите върху обучението за напреднали. Съвестната работа под ръководството на опитен наставник ще ви помогне да достигнете висотите на майсторството. Тъй като Меркурий в Дева е белязан от такива хармонични аспекти като внимателност и конструктивно мислене, всичко ще се получи по най-добрия възможен начин. Във вихъра на делата обаче Везните не бива да забравят за един важен компонент на успеха - навременната почивка. Дори една кратка ваканция ще ви помогне да се рестартирате напълно, а най-важното е да оставите настрана дневника и телефона си.
Най-положителният ден за вас ще бъде въздушният тригон между Венера и Юпитер, който ще е актуален от 14 до 16 септември. Ще засегне сектора на личността ви и сектора на късмета, което ще доведе до голям пробив както в някакъв проект, така и в обучението, документацията и получаването на подкрепа от по-високопоставени хора. Ако мислите да учите, тогава на тези дати може да бъдете одобрени за прием или интервютата и интервютата ще вървят „като по часовник“.
Затъмнението на 18 септември се случва във вашия работен сектор и то е окончателно, тъй като затваря събитията от Новолунието на 10 март. Това предполага, че ще се стигне до логично заключение по някакъв въпрос, който се проточва вече шест месеца и ситуацията може да засегне вашата работна сила. Например, може да смените работното си място или ще имате мащабна промяна в рутината си - всеки ден сте работили от офиса, а сега ще ходите на разстояние или две на две.
Също така, за много Везни ситуацията на Затъмнение може да постави сериозен акцент върху сферата на здравето - може да ви подложат на диета, да ви предпишат някакъв протокол в начина ви на живот, например да посещавате определени процедури или да се подлагате на лечение.
До края на септември всички важни въпроси ще бъдат решени, което показва отлични умения за управление на времето. Наближава период на затишие; трябва да се възползвате от тази пауза, за да възстановите силите си. Според хороскопа за септември най-добрата почивка за Везните са партитата и общуването. Тъй като слабата енергия на Марс в Рак засяга всички области на живота, ще трябва да прибегнете до малки хитрости. Въпреки че няма пряка заплаха за благосъстоянието на Везните, предпазните мерки няма да са излишни. Трябва да се обградите със силни хора, чийто авторитет не се поставя под съмнение; можете също така да гледате мотивиращи филми и да четете истории на успели хора.