Въпреки че септември традиционно е доста добър месец за Скорпионите поради Слънцето в Дева, което прави секстил с вашето Слънце, вашият управител Плутон се връща обратно в Козирог на 4 септември. Това означава, че ще трябва да се справите с някои документи и да възобновите комуникацията, която беше актуална за вас през декември 2023 г. и януари 2024 г. Тогава Плутон се движеше на същите градуси, което означава, че нещо от този период ще се върне във вашето пространство.
В хороскопа на Скорпион за септември 2024 г. се наблюдава благополучие. Есента ще започне положително, много неща най-накрая ще стартират. Проблемните сделки ще бъдат успешно приключени, вероятни са и предложения, които обещават печалби. В областта на финансите не ви очакват изненади. Тъй като Слънцето в Дева означава практичен подход към нещата, Скорпионът става пестелив. Парите трябва да се инвестират в полезен бизнес, а ако няма такъв, по-добре е да ги насочите към натрупване. Важен момент ще бъде жътвеното пълнолуние през септември, което ще постави всичко на мястото му. На Скорпиона ще се паднат много неприятности, свързани с роднини. Това обаче ще се окаже приятно: времето, прекарано със семейството, е безценно.
Първите дни на септември ще донесат интересни запознанства, така че няма да липсва общуване. Нови лица, неудържими потоци от информация - причина за подобно стълпотворение ще бъдат пътуванията по служебни и лични въпроси. Според хороскопа на Скорпиона животът не може да се отлага за по-късно: ако пътят ви зове, това означава, че нещо много важно и интересно ви очаква зад ъгъла. Благодарение на Венера във Везни ще се повишат интуицията и способността за изчисляване на стъпките напред. Скорпионът ще може да контролира случващото се и да предвижда последствията от действията си. Разчитайки на вътрешните усещания, ще бъде възможно да се предотвратят сериозни здравословни проблеми. Препоръчително е да намерите време за превантивно посещение при лекар.
Новолунието в Дева на 3 септември може да доведе приятел във вашия кръг или цяла група нови хора - екип на работа, хоби или вашето спортно хоби. Между другото, идеално е да станете част от екип от съмишленици, така че всеки вид дейност като маратон или закупуване на карта за фитнес център може да бъде доста успешна за вас.
Отбелязваме, че Марс е вторият управител на Скорпионите, така че отчасти ще символизира вашите лични интереси. В знака на Рака, започвайки от 4 септември 2024 г. и завършвайки на 19 април 2025 г., той може да привлече вниманието ви към въпроси, свързани с недвижими имоти. Например, може да помислите за покупка или продажба на дом в чужбина или може би дори да искате да живеете далеч от дома за известно време. Например отидете в екзотична страна за зимата за половин година или просто в друг град.
Към средата на месеца работният ентусиазъм ще пресъхне, ще настъпи спад в кариерата. Причината може да бъде нелепо обидна: липса на мотивация. Общият хороскоп на Скорпион за септември 2024 г. предупреждава за отчаяние. Ако нямате желание да продължите напред, трябва да се доверите на съдбата. Може да се случи така, че новите възможности да се появят внезапно, сякаш от само себе си. Преживяванията при Меркурий в Дева са излишни, животът ще се обърне точно там, където е необходимо. Не е нужно да чакате бързи резултати, но сега това не е и толкова важно. Достатъчно е Скорпионът да разбере, че е избрал правилната посока, останалото е въпрос на техника. Има шанс да придобиете недвижим имот.
Затъмнението в Риби, което настъпва във вашия сектор на любовта, щастието и творчеството, ще бъде доста емоционално за вас. В момента на събитието в небето е активен Сатурн, който буквално може да ви свали розовите очила и да разкрие истината за това, което е било скрито от вас дълго време. Например, ако сте имали някаква връзка от 10 март, то около 18-19 септември можете да решите да я прекратите или да научите нещо важно за любовния си партньор.
За Скорпионите, които планират бременност, Затъмнението може да донесе зачеване, новини за попълване или дете може да се появи във вашата среда. Същото това пълнолуние обаче може да ви даде невероятно вдъхновение да станете креативни – вземете курсове по рисуване, фотография, грим.
Важни дати за вас ще бъде периодът на квадрата между Венера и Плутон - на 22-23 септември може да влезете в конфликт с жена или ще има пропуски при оформяне на правни документи.
Продуктивният край на септември показва, че нещата започват да се развиват. Освен това всички ще бъдат доволни: предприемачите ще увеличат оборота си, служителите ще подобрят работата си. Септемврийският хороскоп за Скорпион препоръчва да работите усилено, за да покажете своя професионализъм. Това ще ви позволи да претендирате за лидерска позиция. Тъй като енергията на Марс в Рак не е достатъчна, за да задоволи нуждите на Скорпионите, ще трябва да се подредят приоритетите. Освен интуицията, чиито съвети безспорно са важни, добро улеснение ще бъде воденето на книга на желанията. Това е прост начин да се доближите до мечтата си: ако я запишете на хартия в сегашно време, тя със сигурност ще се сбъдне.