Обичате ли царевица? – Кой не обича.. Е, сега ще ви покажем един сорт, който хората се чудят дали да изядат, или да превърнат в украса за дома си. Става дума за новооткрития Glass Corn Gem, чиито зърна устремено бягат от традиционният жълт цвят. Този сорт притежава всички багри, дори и някои от нюансите им – почти всяко зърно е различно, приличащо на малка бляскава перла.

„Бащата” на тази необикновена шарена царевица е Карл Барнс, а родината й – ферма в Оклахома. Забелязвайки лекото оцветяване на зърната, човекът решил да й помогне в усъвършенстване и благодарение на труда му, днес този сорт е истинска атракция.

С течението на времето, специалните семена попадат в ръцете на няколко човека, а последният им дом е Аризона. Те дават изумителна реколта и се продават дори в интернет. Сумата от 7.95 долара не спира безбройните потребители и количеството царевица се изкупува с голяма скорост.

С този сорт царевица, също може да си приготвите пуканки или брашно, но директната й консумация – от кочана, не е препоръчителна, а и като се замислим, щом човек види такава красота, едва ли мисли за ядене...