Хороскопът за Близнаци за септември 2024 г. ви съветва да се съсредоточите върху работата. Началото на есента бележи нов етап в живота, като последиците от предприетите действия ще се усещат дълго време. Всяко решение трябва да бъде внимателно претеглено. Под влиянието на Слънцето в Дева обичайната картина на света се променя, вниманието се насочва към малките неща. С този подход могат да се избегнат много разочарования. Близнаците ще могат да преодолеят комплексите си и да направят крачка към мечтите си. Конфликтните ситуации ще бъдат разрешени по време на жътвеното пълнолуние през септември, когато хората са склонни към диалог. С подкрепата на съюзниците си Близнаците ще могат да сключат редица изгодни сделки и да получат финансова независимост.

За всеки знак най-важните събития започват в момента, в който кармичните възли променят съзвездията и „включват“ затъмненията в кардиналните къщи на хороскопа. За Близнаците този труден период на промяна започва точно през септември, тъй като през следващите две години ще се промени и местоживеенето, и кариерата ви - можете да достигнете висоти, но преди това ви очакват сериозни промени. Бъдете готови – ще има трусове до март 2026!
Новолунието на 3 септември се случва във вашия семеен сектор - може да научите някои новини, свързани със семейството ви. Или ще започнете нов цикъл с мястото си на пребиваване - можете да смените апартамента си, или ще помислите за продажба на стария си дом и закупуване на нов.
В началото на септември може да възникнат финансови проблеми, които са резултат от неправилна оценка на ситуацията. Вероятно инвестициите са се оказали погрешни или бизнесът е зациклил, във всеки случай ще трябва да пестите. Според хороскопа за Близнаци трудностите ще приключат бързо, просто трябва да изчакате малко. Препоръчително е да не прибягвате до помощта на кредитори. Когато възникне и най-малкото съмнение, Близнаците трябва да разчитат на вътрешния си глас. Интуицията, която се е засилила многократно при Венера във Везни, ще ви спаси от грешни стъпки, може да се наложи да обърнете някои неща. Не бива да приемате това като неуспех или злополучен провал, можете да използвате появилото се време, за да намерите обходни пътища.

Основна и ключова дата за вас ще бъде Затъмнението в Риби на 18 септември – ще бъде изключително емоционално, на места дори ще ви се струва тежко и потискащо поради влиянието на Сатурн. В живота ви ще възникне трудна ситуация, свързана с кариерата и статуса ви - може да напуснете или да има промяна в ръководството. Например, може да разберете, че вашата компания се затваря или има санкции, които ще трябва да спазвате. Сатурн управлява кризата и трансформацията във вашата карта, така че може да решите да смените професията си.
Въпреки това, за много Близнаци ситуацията може да засегне вашите възрастни роднини - Сатурн и Нептун във вашия сектор на властта могат да донесат необратима ситуация с вашия баща, съпруг или този човек, който е изключително важна фигура за вас. Например, вашият съпруг може да получи нова титла, поради което ще трябва да промените мястото си на пребиваване.
Затъмнението в Риби на 18 септември всъщност е тясно свързано с Новолунието, което беше на 10 март в същия знак. Ако тогава сте започнали да имате трудни или доста сериозни събития в кариерата си или може би в семейството си (имаше мисли за развод), тогава сега ще се случи кулминацията на това събитие.
В средата на месеца ще бъде възможно да завършите проблемни проекти. Объркването с крайните срокове и финансирането най-накрая ще приключи, сякаш самата съдба ще даде зелена светлина на всички инициативи. Общият хороскоп за Близнаци за септември 2024 г. обещава подкрепата на съмишленици. Не се отпускайте обаче с надеждата за помощ, трябва да разчитате на своите знания и умения. Добра помощ в бизнеса ще бъде позицията на Меркурий в Дева, покровителстваща активните и общителни хора. Без съмнение можете да отворите собствен бизнес, да инвестирате пари в ценни книжа, но това едва ли ще заинтересува Близнаците. Но перспективата да печелите пари от недвижими имоти ще ви допадне, трябва да започнете да си търсите апартамент или къща.

На 26 септември вашият управител Меркурий ще получи тригон от Плутон в Козирог - вероятно ще пристигне голяма сума или някакво трудно събитие ще ви позволи да разрешите проблем с недвижими имоти (например получаване на наследство).
Източник на вдъхновение през последните дни на септември ще бъде общуването със съмишленици. Благодарение на компетентни съвети ще бъде възможно да покажете напълно таланта си. Според хороскопа за септември пред Близнаците се откриват добри перспективи по отношение на допълнителните доходи. Най-вероятно ще бъде възможно да изведете хобито си на ново ниво. Някои корекции могат да бъдат направени от слабия Марс в Рак, при който амбициите започват да избледняват. В някакъв момент Близнаците ще решат, че всичко върви съвсем поносимо, защо да се опитват, защото ще се справят. Такова мнение има право на съществуване, но човек не бива да се отказва. За да се попълни енергията, е полезно да се носят медно-никелови и сребърни бижута.