На 19.08. в 05.00 часа настъпва Новолуние в знака Лъв. Тогава градусите от движението на Луната ще съвпаднат с тези на Слънцето. Действието на събитието ще се усеща най-силно между 18.08. и 20.08. най-вече в сферите на влияние на знака, в който се случва то.

Знакът Лъв отговаря за децата, любовта, забавленията, хобитата и хазарта.
Съвпадането на двете Светила много силно ще повлияе на преценките ни.

Възможно е да не търпим чужди мнения и намеса през периода и да сме леко нетърпеливи към останалите. Добре е да се постараем да сме внимателни при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията.

Периодът около Новолунието е подходящ за изготвяне на стратегия за бъдещи действия и изясняване на позиции, заявяване на гледна точка, премисляне на планове и цели, както в личните, така и в професионалните взаимоотношения, но е добре да избягваме споровете, сключването на договори, купуването на стоки и услуги, хазартните игри, впускането в рискови връзки и любовни авантюри, прекаляването с храна и напитки.

Най-значим ще бъде периодът около Новолунието за фиксираните знаци Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да стигнат до големи прозрения и да реализират значителен успех във важна за тях сфера.

Голяма част от въздушните знаци Близнаци и Везни с лекота ще взимат решенията си и ще са силно убедени в истинността на своите думи и действия. При всички случаи е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще имат желание да комуникират интензивно с другите и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или закупуване на средства за комуникация или транспорт.

Водните знаци Риби и Рак по всяка вероятност ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. При тях е възможно да изникнат непредвидени събития в работата, към които ще им се наложи да се напасват.

Земните знаци Козирог и Дева ще са силно ангажирани с финансови въпроси и може да решат да разширят дейността си или да намерят нови начини за печалба. Също така ще усещат силна нужда да черпят с пълни шепи от живота и да му се наслаждават.