На 03.06. в 13:00 часа настъпва Новолуние в знака Близнаци. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето в знака отговарящ за обмена на информация, средствата на комуникация и транспорт, кратките пътувания, покупко-продажбите, подписването на договори и сключването на сделки.

Събитието ще действа най-силно от 02.06. до 04.06. Тези дни се водят рискови и предразполагащи към ескалация на напрежението, възникването на ненужни конфликти и прекалена емоционалност.

Важно е през периода да се стараем да не предприемаме нови или съмнителни действия, да не се увличаме в клюкарстване и интриги, както и да не предприемаме рискови пътувания или маневри с автомобила.

Препоръчително е да не закупуваме или продаваме скъпи или ценни за нас неща и да не подписваме важни договори, особено такива, които не сме изчели или обмислили предварително.

Много е вероятно преценката ни да не е обективна и да ни е трудно да мислим рационално и последователно.

Дните около Новолунието ще бъдат най-напрегнати за подвижните знаци Близнаци, Стрелец, Дева и Риби, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Възможно е те да имат натрупано много нервно напрежение, което може да се прояви и като физическо неразположение.

В близките си връзки тези знаци най-вероятно няма да се чувстват достатъчно уверени и спокойни. Ще имат усещането, че са недооценени и неразбрани от най-близките до тях хора. Важно е да се постараят да запазят спокойствие, да се опитат да зачитат и противоположната гледна точка, за да не са едностранчиви в заключенията си.

Въздушните знаци Водолей и Везни през периода ще са ангажирани с любовни въпроси и не е изключено да се впуснат да преследват ожесточено обект на своята страст, изпускайки от картинката деликатността и нежността в общуването.

Земните знаци Телец и Козирог ще са силно чувствителни във връзка с финансови въпроси. Не е изключено да загубят известна сума пари, понеже ще клонят към рискови действия и импулсивност в тази сфера.

Водните знаци Рак и Скорпион може да имат проблеми със средство за комуникация или транспорт, поради тази причина е важно внимателно да си организират нещата. Добре е да тръгват малко по-рано и да си подготвят план Б, ако имат важни срещи, разговори, презентации или обаждания.

Огнените знаци Лъв и Овен е добре да са изключително внимателни на кого какво казват, понеже може да се изпуснат и да наранят някого неволно, споделяйки му прекалено много информация.