На 22.05. в 20:30 часа вечерта настъпва Новолуние в знака Близнаци. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето.

Заради контакта на двете Светила, дните около събитието, от 21.05. до 23.05. се водят рискови и предразполагащи към ескалация на напрежението, възникването на ненужни конфликти и прекалена емоционалност.

Важно е през периода да се стараем да не предприемаме нови или съмнителни действия, да не се увличаме в клюкарстването и интригите, както и да не предприемаме рискови пътувания или маневри с автомобила. Препоръчително е да не закупуваме или продаваме скъпи или ценни за нас неща и да не подписваме важни договори, особено такива, които не сме изчели или обмислили предварително.

Особено трябва да сме внимателни извършвайки дейности свързани със сферите на влияние на знака Близнаци,а именно обмена на информация, средствата на комуникация и транспорт, кратките пътувания, покупко-продажбите, подписването на договори и сключването на сделки.
Много е вероятно преценката ни да не е обективна и да ни е трудно да мислим рационално и последователно.

Дните около Новолунието ще бъдат най-напрегнати за подвижните знаци Близнаци, Стрелец, Дева и Риби, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Възможно е те да имат натрупано много нервно напрежение, което може да се прояви и като физическо неразположение.

В близките си връзки тези знаци най-вероятно няма да се чувстват достатъчно уверени и спокойни. Ще имат усещането, че са недооценени и неразбрани от най-близките до тях хора. Важно е да се постараят да запазят спокойствие, да се опитат да зачитат и противоположната гледна точка, за да не са едностранчиви в заключенията си.

Въздушните знаци Водолей и Везни по всяка вероятност ще са ангажирани с любовни въпроси и не е изключено да се впуснат да преследват ожесточено обект на своята страст, изпускайки от картинката деликатността и нежността в общуването.

Земните знаци Телец и Козирог ще са силно чувствителни във връзка с финансови въпроси. Не е изключено да загубят известна сума пари, понеже ще клонят към рискови действия и импулсивност в тази сфера.

Водните знаци Рак и Скорпион може да имат проблеми със средство за комуникация или транспорт, поради тази причина е важно внимателно да си организират нещата. Добре е да тръгват малко по-рано и да си подготвят план Б, ако имат важни срещи, разговори, презентации или обаждания.

Огнените знаци Лъв и Овен е добре да са изключително внимателни на кого какво казват, понеже може да се изпуснат и да наранят някого неволно, споделяйки му прекалено много информация.