На 20.09. в 09:00 часа сутринта движението на Луната, преминаваща през знака Дева, ще съвпадне с това на Слънцето, което се намира в същия знак.
Ефектът от Новолунието ще се усеща най-силно в периода от 19 до 21.09. Важно е да сме изключително внимателни през тези три дни, понеже повечето от нас ще усещат конфликт между емоциите и Егото си, който може да се прояви на различни нива от нашето съществуване. Добре е всеки от нас да се постарае да намери баланса между двете Светила на вътрешно ниво. Бихме могли в някои аспекти от своя живот да си позволим да бъдем по-крехки и раними, както и по-чувствителни и преживяващи (Луната), но също така е добре да не си позволим да загубим себе си (Слънцето) и да не се оставим изцяло на емоциите си.

Много важно е също така през дните около Новолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или да се изясняваме. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни.
Двата дни около Новолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Най-напрегнат ще бъде периодът за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени конфликти или разправии с някого от обкръжението, които бързо ще отшумяват, стига да съумеят да не драматизират прекомерно и се постараят да не реагират първосигнално.

Огнените знаци Лъв и Овен биха могли да срещнат пречки и спънки в решаването на ежедневните дела, които ще им се наложи да прескачат с финес и дипломатичност.

Водните знаци Рак и Скорпион ще имат най-силна нужда от почивка и няма да им се занимава особено много със светски събирания или с активно общуване. Най-добре биха изкарали периода в тясна семейна атмосфера, обградени от най-близките им хора.

Въздушните знаци Везни и Водолей трябва да внимават с финансовите сделки през периода, защото има риск да направят грешни инвестиции.

Земните знаци Козирог и Телец не е изключено да се скарат с близък приятел или съмишленик и за известно време да затормозят отношенията си с него.