На 07.09. в 03.00. часа сутринта движението на Луната, транзитираща през знака Дева, ще съвпадне с това на Слънцето.

Ефектът от Новолунието ще се усеща най-силно на 06.09. и на 07.09. Важно е да сме изключително внимателни през тези два дни, понеже повечето от нас ще усещат конфликт между емоциите и Егото си, който може да се прояви на различни нива от нашето съществуване. Добре е всеки от нас да се постарае да намери баланса между двете Светила на вътрешно ниво. Бихме могли в някои аспекти от своя живот да си позволим да бъдем по-крехки и раними, както и по-чувствителни и преживяващи (Луната), но също така е добре да не си позволим да загубим себе си (Слънцето) и да не се оставим изцяло на емоциите си.

Много важно е също така през дните около Новолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или да се изясняваме. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни.
Двата дни около Новолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Най-напрегнат ще бъде периодът за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени конфликти или разправии с някого от обкръжението, които бързо ще отшумяват, стига да съумеят да не драматизират прекомерно и се постараят да не реагират първосигнално.

Земните знаци Козирог и Телец ще са силно ангажирани с финансови въпроси и може да решат да разширят дейността си или да намерят нови начини за печалба. Също така ще усещат силна нужда да черпят с пълни шепи от живота и да му се наслаждават и на моменти е възможно да са доста крайни със заобикалящите ги, ако по един или друг начин им развалят комфорта.

Огнените знаци Лъв и Овен ще имат желание да комуникират интензивно с другите.и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или интересни обаждания.

Водните знаци Скорпион и Рак с голяма лекота ще взимат решенията си и ще са силно убедени в истинността на своите думи и действия. При всички случаи е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.

Голяма част от въздушните знаци Водолей и Везни по всяка вероятност ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. При тях е възможно да изникнат непредвидени събития в работата им, към които ще им се наложи да се напасват.