На 17.09. в 14:00. часа движението на Луната, която преминава през знака Дева, ще съвпадне с това на Слънцето. Тогава настъпва Новолуние.

Ефектът от Новолунието ще се усеща най-силно от 17.09 до 18.09. Важно е да сме изключително внимателни през тези дни, защото събитието много силно ще повлияе на преценките ни. Много вероятно е да не търпим чужди мнения и намеса през периода и да сме леко нетърпеливи към останалите. Добре е да се постараем да сме внимателни при разговорите и общуването ни със заобикалящите.

Периодът около Новолунието е подходящ за изясняване на планове и цели, изготвяне на стратегия за бъдещи действия и изясняване на позиции, както в личните, така и в професионалните взаимоотношения.

Най-напрегнат ще бъде периодът за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени конфликти или разправии с някого от обкръжението, които бързо ще отшумяват, стига да съумеят да не драматизират прекомерно и се постараят да не реагират първосигнално.

Земните знаци Козирог и Телец ще имат най-силна нужда от почивка и няма да им се занимава особено много със светски събирания или с активно общуване. Най-добре биха изкарали периода в тясна семейна атмосфера, обградени от най-близките им хора.

Огнените знаци Лъв и Овен трябва да внимават с финансовите сделки през периода, защото има риск да направят грешни инвестиции.

Водните знаци Рак и Скорпион не е изключено да се скарат с близък приятел или съмишленик и за известно време да затормозят отношенията си с него.

Въздушните знаци Везни и Водолей биха могли да срещнат пречки и спънки в решаването на ежедневните дела, които ще им се наложи да прескачат с финес и дипломатичност.