На 23.12. в 11:30 часа настъпва Новолуние в знака Козирог. Тогава движението на Луната, която отговаря за емоционалното ни състояние и подсъзнателните ни копнежи, ще съвпадне с това на Слънцето (таланти, изява, Его). Заради този съвпад е много вероятно на 22.12. и 23.12, да не сме особено стабилни емоционално и да имаме конфликт между съзнателните ни нужди и подсъзнателните ни желания. Не е изключено също така да сме доста едностранчиви в разбиранията си и да сме фиксирани в собствената гледна точка, до степен изобщо да не регистрираме чуждите аргументи. За това е добре да не изясняваме отношенията си с другите в периода и да не влизаме в ненужни полемики.

Дните, около Новолунието ще бъдат най-разнообразни и напрегнати за кардиналните знаци Везни, Овен, Козирог и Рак, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни разправии с хора и изясняване на отношения, на които ще им е трудно да устоят, но и които доста ще ги разстроят и развълнуват.

Водолеите и Близнаците може да са силно разконцентрирани и разсеяни. При всички случаи ще имат работа за отмятане и ще им се наложи да положат известни усилия в тази насока.

Лъвовете и Стрелците ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.

При Рибите и Скорпионите са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.

Телците и Девите по всяка вероятност ще имат работни ангажименти, но е важно да са прецизни, за да имат успех.