На 05.04. в 12 часа на обяд настъпва Новолуние в знака Овен. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето. Събитието ще се усеща най-силно от 04.04. до 06.04.

Знакът Овен е най-егоцентричният, борбен и авантюристичен знак от зодиака. Много е вероятно да станем нетърпеливи, конфликти и силно отстояващи се през периода. Ще сме нетърпеливи в действията и преценките си. Важно е да сме внимателни с нещата, с които се захващаме, както и при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията с някого.

През периода е добре да не подаваме документи, да не купуваме скъпи неща, да не подписваме важни договори, да не ходим на прегледи и да не се подлагаме на медицински прегледи и манипулации.

Най-силно ще се отрази събитието на кардиналните знаци Рак, Овен, Везни и Козирог, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да достигнат до важни прозрения във връзка с неща, които до скоро са им били трън в очите и са ги притеснявали.

В личен план е важно да се постараят да не са прекалено наежени към половинката си и да не търсят под вола теле. Спортни активности или отдаване на любимо хоби или спорт доста ще спаднат напрежението и добре ще канализират енергията им.

Водните знаци Риби и Скорпион е добре да внимават с разпределението на финансите си, за да не направят грешна инвестиция или покупка.

Земните знаци Дева и Телец по всяка вероятност ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. Никак няма да им се работи и поради тази причина е добре да намерят начин да си починат и да разпуснат в приятна компания.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е важно да внимават да не сключат прибързани сделки или да купят скъпи и излишни неща. При тях не са изключени кратки пътувания или ангажименти със средства за комуникация или транспорт.

Огнените знаци Лъв и Стрелец е важно да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.