На 24.06. в 05.00 часа сутринта настъпва Новолуние в знака Рак. Тогава движението на Луната, която отговаря за емоционалното ни състояние и подсъзнателните ни копнежи, ще съвпадне с това на Слънцето, Светилото, което символизира нашите таланти, начини за изява и съзнателни желания.

Най-силно ще усещаме събитието от 23.06. до 25.06. През този период е възможно да сме доста едностранчиви в разбиранията си и да сме фиксирани в собствената гледна точка, до степен изобщо да не регистрираме чуждите аргументи. За това е добре да не изясняваме отношенията си с другите в периода и да не влизаме в ненужни полемики.

Също така има риск да не сме особено стабилни емоционално и да имаме конфликт между съзнателните ни нужди и подсъзнателните ни желания.
Знакът Рак отговаря за семейството, дома, грижата и сигурността. Именно заради това е важно през периода да избягваме ремонтите, местенията, разправиите с близки хора и прекомерните изисквания към тях, както и правенето на операции на стомаха, гърдите и половите органи.

Дните около Новолунието ще бъдат най-напрегнати за кардиналните знаци Везни, Овен, Козирог и Рак, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни конфликти с хора от обкръжението, които не е изключено да ескалират и да се стигне до трайно неразбирателство.

Рибите и Скорпионите е възможно да се впуснат в не добре премислени флиртове и любовни авантюри.

Лъвовете и Стрелците може да са силно разконцентрирани и разсеяни. При всички случаи ще имат работа за отмятане и ще им се наложи да положат известни усилия в тази насока.

Водолеите и Близнаците ще имат работни ангажименти, но е важно да са прецизни, за да имат успех.

При Телците и Девите са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.