На 10.07. в 04.00. часа сутринта Луната, която преминава през знака Рак, ще съвпадне със Слънцето. Тогава настъпва Новолуние, чието действие ще се усеща най-силно на 09.07. и 10.07.

Важно е през тези дни да сме изключително внимателни, понеже има риск да изпитваме големи вътрешни конфликти. Не ни се препоръчва да действаме прибързано и необмислено по важни за нас въпроси.

Добре е през дните около Новолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Дните около Новолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Периодът ще бъде най-напрегнат за кардиналните знаци Рак, Козирог, Везни и Овен, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни спорове, на които ще им е трудно да устоят, но и които доста ще ги разстроят и развълнуват.

Рибите и Скорпионите по всяка вероятност ще имат работни ангажименти, но е важно да са прецизни, за да имат успех.

Водолеите и Близнаците ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.

При Телците и Девите са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.

Лъвовете и Стрелците може да са силно разконцентрирани и разсеяни. При всички случаи ще имат работа за отмятане и ще им се наложи да положат известни усилия в тази насока.