На 18.11. в 14.00. часа настъпва Новолуние в знака Скорпион, знакът отговарящ за работата с чужди пари, наследствата, финансовите инвестиции, операциите, хирургичните интервенции, подсъзнателните процеси, задкулисната власт и големите промени. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето.

По време на събитието, което ще действа най-силно от 17.11. до 19.11., е важно да сме изключително предпазливи с взимането на решения от финансово и лично естество, както и да избягваме да се подлагаме на медицински или стоматологични процедури.

Препоръчително е да не стартираме важни проекти и да не полагаме основите на нови начинания, особено такива, от които ни зависи бъдещия просперитет и развитие, като смяна на работа или започване на интимни отношения.

Добре е също така да се пазим от открити конфронтации със заобикалящите, понеже има риск да драматизираме излишно.

Най-интензивни ще бъдат дните около Новолунието за фиксираните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те може да изпитат доста напрежение и неудовлетвореност от неща, които са имали желание да постигнат, но които по един или друг начин са им се изплъзнали.

Не е изключено също така да се чувстват подценени или недооценени от най-близките им хора и да се изпокарат с тях. За това е важно да се постараят да запазят хладнокръвие и да не изпускат нервите си прекомерно. По този начин ще си спестят допълнителни неприятности и няма да съжаляват за казаното или направеното.

Водните знаци Рак и Риби не е изключено да имат спор с приятел, на който разчитат и който не е изключено да ги подведе.

Въздушните знаци Везни и Близнаци по всяка вероятност ще имат сблъсък с авторитети или хора с власт, заради които може да им се наложи да озаптяват егото си и да са по-маневриращи и напасващи се.

Земните знаци Козирог и Дева може да стигнат до важни прозрения и да вземат важни решения в този период.

Огнените знаци Лъв и Овен ще са изключително емоционални във връзка с професионалните си ангажименти и финансовото си състояние. Добре е да се пазят от необмислени харчове и рисковани действия в служебен план.