На 18.12. настъпва Новолуние в знака Стрелец. Тогава градусите от движението на Луната ще съвпадат с тези на Слънцето. Знакът Стрелец е най-оптимистичният и авантюристичен знак от зодиака. Той отговаря за правото, философията, общуването с чужденци, пътуванията в чужбина, висшето образование, но също така насочва погледа ни към големия смисъл, голямата картина. 

Действието на събитието ще се усеща най-силно от 17-ти до 19-ти декември, най-вече в сферите на влияние на знака, в който се случва то.

Дните около Новолунието са подходящи за заявяване на гледна точка, приключване на съдебни дела, продаване на недвижимо или движимо имущество, изготвяне на стратегия за бъдещи действия и изясняване на позиции, както в личните, така и в професионалните взаимоотношения, но не са добри за стартиране на проекти, завеждане на дела започване на лични или професионални партньорства, отдаване на нова учебна дисциплина, пътувания в чужбина, купуване на стоки или недвижимо имущество.

Съвпадът на двете Светила много силно ще повлияе на преценките ни и ще внесе авантюристична нотка в действията ни, поради тази причина е важно да сме внимателни с нещата, с които се захващаме, както и при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията с някого.

Най-силно ще усетят Новолунието подвижните знаци Стрелец, Риби, Близнаци и Дева, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да достигнат до важни прозрения във връзка с неща, които до скоро са ги притеснявали. Очаква се през периода да успеят да погледнат ситуацията, в която се намират в перспектива и да намерят верния подход или решение за нея.

В личен план са вероятни срещи с интересни хора, които по един или друг начин ще разширят мирогледа им и ще ги разнообразят.

Водните знаци Скорпион и Рак с голяма лекота ще взимат решенията си и ще са силно убедени в истинността на своите думи и действия. При всички случаи е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого с категоричността си.

Въздушните знаци Водолей и Везни ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. При тях е възможно да изникнат непредвидени събития в работата им, към които ще им се наложи да се напасват.

Земните знаци Козирог и Телец ще имат желание да комуникират интензивно с другите.и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или закупуване на средства за комуникация или транспорт.

Огнените знаци Лъв и Овен ще усещат силна нужда да черпят с пълни шепи от живота и да му се наслаждават и на моменти е възможно да са доста крайни със заобикалящите ги, ако по един или друг начин им развалят комфорта.