На 26.04. в 16.00. часа настъпва Новолуние в знака Телец. Тогава движението на Луната, която отговаря за емоционалното ни състояние и подсъзнателните ни копнежи, ще съвпадне с това на Слънцето (таланти, изява, Его). Заради този съвпад е много вероятно през трите дни, в които най-силно ще усещаме събитието, а именно от 25.04. до 27.04. да не сме особено стабилни емоционално и да имаме конфликт между съзнателните ни нужди и подсъзнателните ни желания.

Не е изключено да сме доста едностранчиви в разбиранията си и да сме фиксирани в собствената гледна точка, до степен изобщо да не регистрираме чуждите аргументи. За това е добре да не изясняваме отношенията си с другите в периода и да не влизаме в ненужни спорове.

През този период е важно да сме изключително внимателни и да не започваме важни неща засягащи финансите ни, личните ни отношения или бъдещето ни. Препоръчва ни се също така да избягваме да се подлагаме на медицински или стоматологични процедури.

Най-интензивни ще бъдат дните около Новолунието за фиксираните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях съществува риск да бъдат със свръх-изострени нерви и не особено търпеливи към останалите. Добре е да избягват влизането в конфликтни ситуации.

Земните знаци Козирог и Дева по всяка вероятност ще имат сблъсък с авторитети или с хора с власт, заради които може да им се наложи да озаптяват егото си и да са по-маневриращи и напасващи се.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще са изключително емоционални във връзка с професионалните си ангажименти и финансовото си състояние. Добре е да се пазят от необмислени харчове и рисковани действия в служебен план.

Водните знаци Рак и Риби може да стигнат до важни прозрения и да вземат важни решения в този период.

Въздушните знаци Везни и Близнаци не е изключено да имат спор с приятел, на който разчитат и който не е изключено да ги подведе.