На 11.05. в 22.30. часа настъпва Новолуние в знака Телец. Тогава Луната съвпада с градусите на Слънцето в знака отговарящ за финансовата и емоционална стабилност, ценностите, грижите за тялото и собствеността.

Поради тази причина е важно на 11.05. и 12.05. да сме изключително предпазливи при вземането на решения от финансово и лично естество, както и да избягваме да се подлагаме на медицински или стоматологични процедури.

Добре е също така да се пазим от открити конфронтации със заобикалящите, понеже има риск да раздуем проблема до безкрайност и да драматизираме излишно ситуациите, в които попадаме, което ще ни попречи да постигнем компромис.

Препоръчително е да не стартираме важни проекти и да не полагаме основите на нови начинания, особено такива, от които ни зависи бъдещия просперитет и развитие като смяна на работа или започване на интимни отношения.

Най-интензивни ще бъдат дните около Новолунието за фиксираните знаци Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях може да има доста напрежение във връзка с подреждането на отговорностите и изпълнението на ежедневните задачи, както и във връзка с отношенията им с хората, с които ще бъдат в контакт.

Добре е да не изпускат нервите си прекомерно, защото по този начин ще си навлекат допълнителни неприятности и в последствие ще съжаляват за казаното или направеното.

Огнените знаци Стрелец и Овен по всяка вероятност ще имат сблъсък с авторитети или хора с власт, заради които може да им се наложи да озаптяват егото си и да са по-маневриращи и напасващи се.

Водните знаци Рак и Риби ще са изключително емоционални във връзка с професионалните си ангажименти и финансовото си състояние. Добре е да се пазят от необмислени харчове и рисковани действия в служебен план.

Въздушните знаци Везни и Близнаци не е изключено да имат спор с приятел, на който разчитат и който не е изключено да ги подведе.

Земните знаци Козирог и Дева може да стигнат до важни прозрения и да вземат важни решения в този период.