На 19.10. в 22.00. часа вечерта настъпва Новолуние в знака Везни. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето. Поради тази причина от 18.10. до 20.10. е много вероятно да имаме напрежение, неясноти, неразбирателства и обърквания, най-вече в близките ни връзки, интимното ни партньорство или частния ни бизнес, а именно сферите на влияние на знака Везни.

Не е изключено да усещаме силен дисбаланс между нещата, които искаме съзнателно от другия и тези от които в действително се нуждаем. Затова от една страна е важно да сме изключително внимателни при общуването ни с любимия, да не нищим излишни подробности и да не преиграваме в изискванията си. В дните около Новолунието съществува рискът да сме свръхемоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме.

От друга страна хората, които имат частен бизнес или тези, които работят с равноправен партньор е възможно да са недоволни от досегашните си постижения или сътрудничество и да се спуснат да предприемат стъпки за промяна, но е добре да използват периода предимно за анализ и планиране, без да стартират нови неща, без да започнат не добре премислени разговори или действия.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Новолунието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Възможно е те да бъдат със свръх-изострени нерви и не особено търпеливи към останалите. Добре е да са изключително внимателни и да се пазят от грешки и недоглеждане.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Водните знаци Риби и Скорпион ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Огнените знаци Стрелец и Лъв е възможно да получат важни съобщения, доставки или обаждания. Препоръчва им се да шофират внимателно и да планират нещата си по-навреме, за да не закъсняват за важни срещи.

Земните знаци Телец и Дева е добре да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.