На 11.02., в 09.30 настъпва Новолуние в знака Водолей. Тогава градусите от движението на Луната ще съвпадат с тези на Слънцето. Действието на събитието ще се усеща най-силно от 11.02. до 12.02, най-вече в сферите на влияние на знака, в който се случва то.

Знакът Водолей е най-независимият и насочен към бъдещето знак от зодиака. Той отговаря за новите технологии, политиката, социалните контакти, каузите, астрономията, астрологията, авиацията, инженерните науки, мечтите и целите.
Възможно е да не търпим чужди мнения и намеса през периода и да сме леко нетърпеливи към останалите. Добре е да се постараем да сме внимателни при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията.

Много е важно през дните около Новолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или да се изясняваме. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни.
Дните около Новолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Най-силен подтик към промяна или предприемане на нови активности ще усетят фиксираните знаци Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да приключат с проекти или отношения, които от известно време не са им интересни и ги притесняват и да започнат нови начинания.

В личен план са вероятни срещи с интересни хора, които по един или друг начин ще разширят мирогледа им и ще ги разнообразят.

Водните знаци Риби и Рак ще са силно ангажирани с финансови въпроси и може да решат да разширят дейността си или да намерят нови начини за печалба. Също така ще усещат силна нужда да черпят с пълни шепи от живота и да му се наслаждават.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще имат желание да комуникират интензивно с другите и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или закупуване на средства за комуникация или транспорт.

Голяма част от въздушните знаци Близнаци и Везни с лекота ще взимат решенията си и ще са силно убедени в истинността на своите думи и действия. При всички случаи е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.

Земните знаци Козирог и Дева по всяка вероятност ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. При тях е възможно да изникнат непредвидени събития в работата, към които ще им се наложи да се напасват.